Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як з українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою родину супом-пюре з білої квасолі, цього разу приготуйте грузинський овочевий суп. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: квасоля (300 г), рис (100 г), морква (1 шт.), цибуля (2 шт.), помідор (1 шт.), петрушка (1 пучок), часник (7 зубчиків), кінза (1 пучок), аджика (за смаком), лавровий лист (1 шт.), сіль (щіпка).
Приготування:
Квасолю заздалегідь замочуємо у холодній воді – найкраще зробити це за 6-8 годин до приготування. Потім зливаємо воду, промиваємо квасолю, викладаємо в каструлю та заливаємо 2 л відфільтрованої води. Коли на поверхні почне з'являтися піна, знімаємо її за допомогою шумівки. Варимо квасолю 1,5 години на слабкому вогні.
Потім дістаємо частину квасолі, розминаємо її в пюре і відправляємо назад у каструлю разом із промитим рисом. Варимо ще 25 хвилин.
Цибулю та моркву промиваємо, очищаємо. Моркву тремо на дрібній терці, а цибулю нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо спочатку цибулю, потім моркву.
Помідор промиваємо, робимо на ньому надрізи. Обдаємо його окропом і знімаємо шкірку. Тремо його на терці та відправляємо в сковороду до овочів. Тушкуємо кілька хвилин.
Додаємо засмажку в суп та варимо його ще 10 хвилин.
Петрушку та кінзу промиваємо, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо їх ножем. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес.
Додаємо в суп зелень, часник, аджику, сіль та лавровий лист. Доводимо до кипіння та знімаємо з плити.
Подаємо ароматний грузинський овочевий суп із квасолі з рисом та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати гарбузовий крем-суп із вершками.
- Читайте також на theLime, як зварити курячий суп із сочевицею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.