Лайм

Як зварити грузинський овочевий суп із квасолі з рисом: простий рецепт на обід

Урізноманітніть звичне меню

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як з українською кухнею, так і з іншими. І якщо ви вже балували свою родину супом-пюре з білої квасолі, цього разу приготуйте грузинський овочевий суп. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: квасоля (300 г), рис (100 г), морква (1 шт.), цибуля (2 шт.), помідор (1 шт.), петрушка (1 пучок), часник (7 зубчиків), кінза (1 пучок), аджика (за смаком), лавровий лист (1 шт.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Квасолю заздалегідь замочуємо у холодній воді – найкраще зробити це за 6-8 годин до приготування. Потім зливаємо воду, промиваємо квасолю, викладаємо в каструлю та заливаємо 2 л відфільтрованої води. Коли на поверхні почне з'являтися піна, знімаємо її за допомогою шумівки. Варимо квасолю 1,5 години на слабкому вогні.

Потім дістаємо частину квасолі, розминаємо її в пюре і відправляємо назад у каструлю разом із промитим рисом. Варимо ще 25 хвилин.

Цибулю та моркву промиваємо, очищаємо. Моркву тремо на дрібній терці, а цибулю нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо спочатку цибулю, потім моркву.

Помідор промиваємо, робимо на ньому надрізи. Обдаємо його окропом і знімаємо шкірку. Тремо його на терці та відправляємо в сковороду до овочів. Тушкуємо кілька хвилин.

Додаємо засмажку в суп та варимо його ще 10 хвилин.

Петрушку та кінзу промиваємо, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо їх ножем. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес.

Додаємо в суп зелень, часник, аджику, сіль та лавровий лист. Доводимо до кипіння та знімаємо з плити.

Подаємо ароматний грузинський овочевий суп із квасолі з рисом та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні