Лайм

Як приготувати пишний домашній зефір із фруктового пюре: простий рецепт

Такий десерт полюбляють і діти, і дорослі

Навіть під час війни ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. Якщо ви не можете відзначити пам'ятну дату з розмахом, приготуйте для своїх близьких хоча б простий десерт до чаю з доступних інгредієнтів. І якщо ви вже робили маршмеллоу в домашніх умовах, цього разу поекспериментуйте із зефіром із фруктового пюре. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: смородина (230 г), груша (2 шт.), яйце (1 шт.), вода (140 мл), цукор (380 г), агар-агар (8 г).

Також знадобляться харчовий термометр та кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого десерту необхідно взяти стиглі груші, промити їх, загорнути у фольгу та запекти в духовці за температури 200°С до м'якого стану. Потім акуратно очищаємо від шкірки та кісточок, перетираємо через сито до стану пюре.

Смородину подрібнюємо у блендері, перетираємо через сито. Викладаємо в каструлю, доводимо до кипіння та варимо приблизно 5 хвилин.

Білок відокремлюємо від жовтка. Перше яйце розбиваємо у глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.

Змішуємо по 125 г пюре з груші та смородини. Потім додаємо білок та збиваємо міксером до пишного стану.

У невеликому сотейнику змішуємо воду та 350 г цукру, підігріваємо до температури 70°С. Потім 30 г цукру змішуємо з агар-агаром і вводимо в сироп, нагріваємо все разом до 110°С.

Гарячий сироп вливаємо тонкою цівкою у суміш із груші, смородини та білка. Збиваємо до стійких піків.

Потім отриману суміш перекладаємо в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою. Акуратно відсаджуємо зефір на пергаментний папір та залишаємо підсихати на 6 годин. Потім посипаємо зефір цукровою пудрою.

Подаємо апетитні ласощі до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба