Лайм

Як приготувати вершкове морозиво в домашніх умовах: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Багато господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили тістечка Картопля з печива, цього разу побалуйте близьких вершковим морозивом. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: молоко (1 л), вершкове масло (250 г), яйця (3 шт.), пшеничне борошно(2 ст. л.), цукор (150 г), ванілін (1 пакетик).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Молоко та вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

Беремо каструлю, розбиваємо у неї яйця і додаємо цукор. За допомогою міксера збиваємо масу доти, доки вона не збільшиться у розмірі, стане пінною та повітряною.

Потім підсипаємо до збитих яєць борошно. Знову перемішуємо міксером до однорідного стану.

Наступний етап – додаємо у суміш нехолодне молоко. Ставимо каструлю на плиту, варимо на середньому вогні, безперервно помішуючи вінчиком це необхідно, щоб маса не прилипла на дно і, відповідно, не підгоріла. Як тільки вона почне густішати і підніматися, відразу прибираємо каструлю з вогню.

Додаємо ванільний цукор і вершкове масло, перемішуємо до однорідності, поки не розплавиться масло.

Викладаємо отриману суміш у спеціальний контейнер і чекаємо, поки вона охолоне. Потім ставимо його в морозильну камеру до повного застигання. При цьому кожні півгодини його необхідно перемішувати ложкою.

Подаємо вершкове морозиво з різними джемами, сиропами чи фруктами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні