Багато господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили тістечка Картопля з печива, цього разу побалуйте близьких вершковим морозивом. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: молоко (1 л), вершкове масло (250 г), яйця (3 шт.), пшеничне борошно(2 ст. л.), цукор (150 г), ванілін (1 пакетик).
Приготування:
Молоко та вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
Беремо каструлю, розбиваємо у неї яйця і додаємо цукор. За допомогою міксера збиваємо масу доти, доки вона не збільшиться у розмірі, стане пінною та повітряною.
Потім підсипаємо до збитих яєць борошно. Знову перемішуємо міксером до однорідного стану.
Наступний етап – додаємо у суміш нехолодне молоко. Ставимо каструлю на плиту, варимо на середньому вогні, безперервно помішуючи вінчиком – це необхідно, щоб маса не прилипла на дно і, відповідно, не підгоріла. Як тільки вона почне густішати і підніматися, відразу прибираємо каструлю з вогню.
Додаємо ванільний цукор і вершкове масло, перемішуємо до однорідності, поки не розплавиться масло.
Викладаємо отриману суміш у спеціальний контейнер і чекаємо, поки вона охолоне. Потім ставимо його в морозильну камеру до повного застигання. При цьому кожні півгодини його необхідно перемішувати ложкою.
Подаємо вершкове морозиво з різними джемами, сиропами чи фруктами.
- Раніше ми розповіли як приготувати зефір маршмеллоу в домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як зробити десерт тирамісу без маскарпоне.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.