Лайм

Як приготувати вершкове морозиво в домашніх умовах: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Багато господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили тістечка Картопля з печива, цього разу побалуйте близьких вершковим морозивом. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: молоко (1 л), вершкове масло (250 г), яйця (3 шт.), пшеничне борошно(2 ст. л.), цукор (150 г), ванілін (1 пакетик).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Молоко та вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

Беремо каструлю, розбиваємо у неї яйця і додаємо цукор. За допомогою міксера збиваємо масу доти, доки вона не збільшиться у розмірі, стане пінною та повітряною.

Потім підсипаємо до збитих яєць борошно. Знову перемішуємо міксером до однорідного стану.

Наступний етап – додаємо у суміш нехолодне молоко. Ставимо каструлю на плиту, варимо на середньому вогні, безперервно помішуючи вінчиком це необхідно, щоб маса не прилипла на дно і, відповідно, не підгоріла. Як тільки вона почне густішати і підніматися, відразу прибираємо каструлю з вогню.

Додаємо ванільний цукор і вершкове масло, перемішуємо до однорідності, поки не розплавиться масло.

Викладаємо отриману суміш у спеціальний контейнер і чекаємо, поки вона охолоне. Потім ставимо його в морозильну камеру до повного застигання. При цьому кожні півгодини його необхідно перемішувати ложкою.

Подаємо вершкове морозиво з різними джемами, сиропами чи фруктами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни