Деякі господині не люблять складні рецепти, особливо, якщо один з етапів приготування - це замішування тіста. І якщо ви хочете порадувати свою сім'ю смачними чебуреками, але не хочете довго возитися на кухні, поекспериментуйте та зробіть їх із лаваша. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: лаваш (1 упаковка), помідори (1-2 шт.), твердий сир (200 г), яйце (1 шт.), сметана 15%, рослинна олія (для смаження), сіль, спеції.
Приготування:
Беремо лист лаваша, накриваємо його зверху тарілкою та ножем вирізаємо кола.
Помідори промиваємо під проточною водою, за бажанням знімаємо з них шкірку. Для цього робимо невеликі надрізи та обдаємо їх окропом. Нарізаємо томати середнім кубиком.
У невелику миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль та перець. Збиваємо виделкою.
Твердий сир тремо на терці або нарізаємо тонкими скибочками.
Формуємо чебурек: середину лаваша змащуємо сметаною, викладаємо в центр нарізані помідори та посипаємо сиром. Краї змащуємо збитим яйцем і складаємо лаваш навпіл – так, щоби вийшов півмісяць.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією, викладаємо на неї чебурек. Смажимо на слабкому вогні з одного боку, потім перевертаємо на інший. Проробляємо те саме з іншими заготовками.
Подаємо до столу апетитні чебуреки та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли як приготувати тонкий лаваш на сковороді.
- Читайте також на theLime, як приготувати біляші з картоплею без дріжджів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.