Через війну, яка триває в Україні вже 3-й місяць, багато родин змушені були переїхати в безпечніші місця – у маленькі міста та селища, де не завжди можна знайти таке різноманіття продуктів, як, наприклад, у столиці. Тому деякі господині навчилися пекти домашній хліб або простіші варіанти – різні коржики та лаваші. theLime ділиться з вами рецептом тонкого лаваша на сковороді, з яким впорається навіть підліток.
Інгредієнти: пшеничне борошно (350 г), вода (200 мл), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.).
Приготування:
Кип'ятимо воду в чайнику або каструлі, виливаємо в невелику миску. Додаємо сіль та перемішуємо, щоб вона розчинилася. Потім виливаємо сюди рослинну олію.
У велику миску просіюємо через сито борошно. У центрі робимо невелике заглиблення та виливаємо воду з сіллю та олією. Перемішуємо спочатку ложкою, поки гаряче тісто, потім перекладаємо на робочу поверхню і вимішуємо його руками.
Викладаємо тісто назад у миску, накриваємо чистим рушником і залишаємо його "відпочивати" приблизно на 30 хвилин.
Через зазначений проміжок часу поділяємо тісто на 15-20 частин, з кожної формуємо невелику кулю. Накриваємо рушником та залишаємо ще на 10-15 хвилин.
Добре розігріваємо сковороду без олії. Робочу поверхню припиляємо борошном або змащуємо олією. Викладаємо на неї одну заготовку і розкочуємо в тонке коло - як діаметр сковороди.
Потім акуратно перекладаємо тісто на сковороду і смажимо по 30-40 секунд з кожного боку. Готовий лаваш перекладаємо на тарілку та змащуємо з двох сторін водою. Проробляємо те саме до тих пір, поки не закінчиться тісто.
Накриваємо готові лаваші спочатку поліетиленовим пакетом, а зверху чистим рушником. Залишаємо в такому вигляді, щоб вони охололи до кімнатної температури.
Готовий лаваш можна подавати замість хліба або загорнути в нього овочі та м'ясо, зробивши шаурму.
- Раніше ми розповіли, як приготувати "лінивий" маковий рулет із лаваша.
- Читайте також на theLime, як зробити з лаваша хрумкі роли з начинкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.