Навіть під час війни, яка триває в Україні вже майже 3 місяці, ніхто не скасовував маленьких свят. У деяких містах у людей немає можливості купити або замовити торт, тому багато господинь навчилися готувати прості десерти вдома. І якщо ви вже робили желейний торт Бите скло з крекерами, цього разу побалуйте близьких тортом Пломбір із ванільним кремом. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), цукор (200 г), борошно (200 г), сіль (щіпка).
Інгредієнти для крему: молоко (250 г), яєчні жовтки (2 шт.), цукор (100 г), ванільний цукор (щіпка), кукурудзяний крохмаль (2 ст. л.), вершкове масло (100 г).
Інгредієнти для сиропу для просочення: кип'ячена вода (70 мл), цукор (1 ч. л.).
Приготування:
Для приготування бісквіту необхідно відокремити білки від жовтків. Білки збиваємо міксером на середній швидкості разом із дрібкою солі в пишну піну. Потім починаємо вводити цукор, не припиняючи при цьому збивати. Якщо висипати цукор за один раз, білки не виростуть. Продовжуємо збивати білки до стійких піків.
Потім починаємо по одному додавати жовтки, продовжуємо збивати. Поступово вводимо просіяне через сито борошно, збиваючи при цьому на мінімальній швидкості.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та викладаємо в неї тісто. Ставимо випікати приблизно на 40 хвилин. Потім виймаємо, даємо йому охолонути 10-15 хвилин, виймаємо з форми і залишаємо остаточно остигати на решітці. Можна загорнути його в харчову плівку та відправити у холодильник на 8-12 годин.
Тепер приготуємо заварний крем. Заздалегідь виставляємо вершкове масло з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
У невеликому сотейнику змішуємо молоко, жовтки, цукор, ванільний цукор та крохмаль, ретельно перемішуємо. Ставимо на слабкий вогонь і, весь час помішуючи, варимо до загустіння. Знімаємо із плити. Охолоджуємо до кімнатної температури накривши плівкою.
М'яке масло збиваємо міксером 2-3 хвилини, додаємо в нього по 1 ст. л. заварний крем і все ретельно збиваємо до утворення однорідної пишної маси.
Для просочення коржів використовуємо сироп, зробити який простіше простого: кип'ячену воду охолоджуємо і додаємо в неї цукор. Розрізаємо бісквіт на 2-3 частини та просочуємо ним коржі перед нанесенням крему.
Збираємо торт, чергуючи коржі та крем. Зверху можна прикрасити за бажанням кондитерською присипкою або збитими вершками. Відправляємо десерт у холодильник, щоб він просочився приблизно 6-8 годин.
Подаємо апетитний торт Пломбір до столу, порізавши на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як зробити шоколадний кекс у мікрохвильовці за 5 хвилин.
- Читайте також на theLime, як приготувати торт Мурашник зі згущеним молоком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.