На вихідних кожна господиня намагається балувати свою сім'ю оригінальними стравами. І якщо ви вже робили смачні чебуреки з лаваша, цього разу приготуйте їх у духовці. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт із мінімумом інгредієнтів.
Інгредієнти для тіста: вода (120 мл), рослинна олія (1 ст. л.), борошно (150 г), сіль (0,5 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: сир сулугуні (250 г), сіль (за бажанням).
Приготування:
Сулугуні тремо на великій терці. Якщо він недостатньо солоний, підсолюємо за смаком.
У мисці змішуємо просіяне через сито борошно і сіль, додаємо воду та рослинну олію. Замішуємо еластичні тісто спочатку ложкою, а потім руками.
Тісто поділяємо на невеликі кульки. Кожну кульку, присипаючи мукою, розкочуємо в коло – за розміром як тарілка. На половину кола насипаємо натертий сулугуні та накриваємо іншою половиною, при цьому щільно притискаючи краї.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, а потім викладаємо на нього чебуреки. Зверху змащуємо їх олією.
Відправляємо деко у розігріту духовку і випікаємо близько 15-20 хвилин до легкого рум'янцю.
Подаємо апетитні чебуреки до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашню лазaнью з фаршем та сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити смажені пиріжки на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.