Лайм

Як приготувати хрумкі чебуреки з сиром у духовці: простий рецепт

Порадуйте свою сім'ю на дозвіллі

На вихідних кожна господиня намагається балувати свою сім'ю оригінальними стравами. І якщо ви вже робили смачні чебуреки з лаваша, цього разу приготуйте їх у духовці. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт із мінімумом інгредієнтів.

Інгредієнти для тіста: вода (120 мл), рослинна олія (1 ст. л.), борошно (150 г), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: сир сулугуні (250 г), сіль (за бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Сулугуні тремо на великій терці. Якщо він недостатньо солоний, підсолюємо за смаком.

У мисці змішуємо просіяне через сито борошно і сіль, додаємо воду та рослинну олію. Замішуємо еластичні тісто спочатку ложкою, а потім руками.

Тісто поділяємо на невеликі кульки. Кожну кульку, присипаючи мукою, розкочуємо в коло – за розміром як тарілка. На половину кола насипаємо натертий сулугуні та накриваємо іншою половиною, при цьому щільно притискаючи краї.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, а потім викладаємо на нього чебуреки. Зверху змащуємо їх олією.

Відправляємо деко у розігріту духовку і випікаємо близько 15-20 хвилин до легкого рум'янцю.

Подаємо апетитні чебуреки до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні