У кожного з нас є страва, смак якої асоціюється із безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг, а в інших – соковиті біляші з хрусткою скоринкою або пиріжки. І якщо ви хочете пожвавити ці спогади, саме час приготувати смажені пиріжки. theLime підготував для вас простий рецепт.
Інгредієнти: яйце (1 шт.), кефір (1 ст.), сода (1 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), рослинна олія (2-3 ст. л.), борошно ( 350-400 г), картопля (3-4 шт.), зелена цибуля.
Приготування:
Для тіста в миску виливаємо кефір, висипаємо соду, сіль та ретельно перемішуємо. Додаємо рослинну олію та яйце, ще раз перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито. Поступово підсипаючи борошно до решти інгредієнтів, замішуємо дуже м'яке тісто, схоже по консистенції на дріжджове. Борошна може піти трохи менше чи більше, головне – не забити ним тісто. Накриваємо тісто чистим рушником і залишаємо на деякий час, доки готуємо начинку.
Для приготування начинки картоплю промиваємо під водою, очищаємо, потім нарізаємо і відварюємо її в каструлі з підсоленою водою – приблизно 20-30 хвилин. Розминаємо її за допомогою картоплем'ялки в пюре – без води, сметани та молока. Чекаємо, поки воно охолоне. Потім додаємо в нього дрібно нарізану зелену цибулю.
Тісто розділяємо на 15 приблизно рівних частин, формуємо з кожної кулю. Потім розкачуємо його в коржик, ложкою накладаємо начинку і формуємо невеликий пиріжок. Сформовані пиріжки викладаємо на припилену борошном поверхню.
Сковороду добре розігріваємо з рослинною олією. Обсмажуємо пиріжки з одного боку, потім перевертаємо на інший – смажимо доти, доки вони не покриються рум'яною скоринкою. Перед подачею викладаємо на паперові рушники, щоб увібралась зайва олію.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пиріжки з картоплею, зеленню та тягучим сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити пишні пиріжки з квашеною капустою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.