Лайм

Як приготувати домашнє морозиво фруктовий лід: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю апетитними ласощами

У спекотну пору року чимало господинь намагаються балувати свою сім'ю легкими десертами. І якщо ви вже робили домашнє морозиво зі згущеним молоком і шоколадом, цього разу приготуйте морозиво із фруктів та ягід. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: полуниця (200 г), ківі (3 шт.), цукор (2 ст. л.), вода (150 мл), лимонний сік (2 ч. л.).

Також знадобляться спеціальні форми для морозива (їх можна замінити звичайними пластиковими склянками по 100 мл) та дерев'яні палички.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування домашнього морозива підійдуть будь-які фрукти та ягоди, які легко можна подрібнити у пюре. Ягоди можна взяти не надто гарні та перестиглі.

Промиваємо полуницю і ківі під проточною водою, ягоди очищаємо від плодоніжок, а з ківі акуратно зрізаємо ножем шкірку.

У невеликий сотейник наливаємо воду та висипаємо цукор. Нагріваємо на слабкому вогні до повного розчинення цукру, потім додаємо трохи лимонного соку. Кількість цукру та кислоти можна регулювати на свій смак.

Полуницю подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або картоплем'ялки. В іншому посуді пюріруємо ківі. Якщо немає блендера, ківі можна потерти на терці.

Цукровий сироп розділяємо на дві рівні частини та вливаємо половину у полуничне пюре, а другу – у пюре з ківі.

Готуємо форми або пластикові склянки для морозива. В одну із них виливаємо полуничне пюре, заповнюючи його наполовину, а в другу – пюре з ківі. Ставимо в морозильну камеру приблизно на 1 годину.

Через зазначений проміжок часу в підмерзлу фруктову суміш вставляємо дерев'яні палички і заливаємо пюре, що залишилося, до краю склянки або форми. Знову відправляємо у морозилку – на 2-3 години до повного застигання.

Перед подачею акуратно знімаємо форми або пластикові склянки – якщо це не виходить із першого разу, занурюємо їх на декілька секунд у гарячу воду.

Подаємо апетитне фруктове морозиво до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців