Чимало господинь намагаються радувати свою сім'ю смачними та різноманітними стравами. І якщо ви вже балували близьких чебуреками з сиром у духовці, цього разу приготуйте незвичні чебуреки з кабачка. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: тертий кабачок (160 г), яйце (1 шт.), рисове або цільнозернове борошно (2 ст. л.), куряче філе (60 г), сир твердий (30 г), сіль, перець.
Приготування:
Куряче філе промиваємо у проточній воді, зрізаємо жир та хрящі, пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Додаємо у фарш сир, який попередньо потрібно натерти на терці, а також спеції за смаком.
Кабачок промиваємо у проточній воді, очищаємо і тремо на терці. Залишаємо на деякий час, щоб з нього вийшла зайва рідина. Віджимаємо м'якоть і відправляємо в невелику миску.
Потім додаємо до нього яйце, борошно, трохи солі та перцю. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Сковороду розігріваємо з краплею рослинної олії. Викладаємо на неї тонким шаром тісто з кабачка, чекаємо кілька хвилин, щоб воно схопилося. Слідом – тонкий шар фаршу, не доходячи до країв, а потім знову шар кабачкового тіста. Обсмажуємо спочатку з однієї сторони під кришкою - приблизно 7-10 хвилин, потім перевертаємо на другу і тримаємо стільки ж.
Подаємо апетитні чебуреки з кабачків до столу зі сметаною та насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати соковиті біляші з хрусткою скоринкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати пишні пиріжки з квашеною капустою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.