Лайм

Як приготувати соковиті біляші з хрусткою скоринкою: простий рецепт на кефірі

Побалуйте свою сім'ю

Навіть під час війни багато господинь намагаються балувати свою сім'ю та близьких смачними стравами. І якщо ви вже готували чебуреки з тонкого тіста на воді, цього разу здивуйте рідних соковитими біляшами з хрусткою скоринкою. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для тіста: кефір 1% (450 г), швидкорозчинні сухі дріжджі (1 пакетик = 11 г), цукор (1-1,5 склянки), сіль (0,5 ч. л.), олія (2-3 склянки), борошно (500 г).

Інгредієнти для начинки: фарш (500 г), цибуля (2-3 шт.), вода або бульйон (4-5 ст. л.), сіль, перець.

Фото: instagram.com/yaskamotsak

Приготування:

У невеликому сотейнику підігріваємо кефір, змішуємо його з цукром і сухими дріжджами, що швидко розчиняються. Перемішуємо і чекаємо, поки опара підійде 5-10 хвилин у теплому місці.

У глибоку миску просіюємо через сито борошно. У частину просіяного борошна додаємо підготовлену опару, сіль, олію. Перемішуємо та замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім, підсипаючи борошно, вимішуємо руками. Воно має бути гладким і однорідним. Потім миску з тістом накриваємо рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці без протягів.

Через зазначений проміжок часу обминаємо тісто і залишаємо ще на півгодини, щоб воно піднімалося.

Тим часом займемося приготуванням начинки: м'ясо промиваємо у проточній воді, нарізаємо та пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю очищаємо від лушпиння і тремо на терці або теж пропускаємо через м'ясорубку. З'єднуємо фарш, цибулю та кілька ложок бульйону або води – це необхідно, щоб начинка вийшла соковитою. Солимо і перчимо за смаком, перемішуємо.

Ділимо готове тісто на 10-12 частин. Кожну скочуємо в кульку, а її в свою чергу розправляємо в коржик. Зазначимо, що її краї повинні бути тоншими за серединку. Фарш також розділяємо на 10-12 частин, щоб м'яса в біляшах було порівну.

У центр кожного коржика викладаємо фарш. Збираємо краї тіста над начинкою, защипуючи складками навколо пальця та залишаючи при цьому невелику дірочку посередині. Потім готові біляші злегка приплющуємо долонею і, накривши харчовою плівкою, залишаємо підніматися 10 хвилин.

Розігріємо сковороду з великою кількістю рослинної олії. Щоб начинка вийшла соковитою, можна додати в процесі смаження трохи вершкового масла або олії.

Подаємо апетитні біляші до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/yaskamotsak

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг