Навіть під час війни господині намагаються балувати своїх рідних простими десертами, щоб хоч трохи підняти їм настрій. І якщо ви вже робили ароматний лимонник на сметані, цього разу приготуйте манник у мікрохвильовій печі. theLime ділиться найпростішим рецептом.
Інгредієнти: манна крупа (0,5 склянки), кефір або кисле молоко (0,5 склянки), вершкове масло (50 г), цукор (0,5 склянки), яйце (1 шт.), розпушувач для тіста (1 ч. л.), борошно (0,5 склянки), ванільний цукор (щіпка).
Приготування:
У глибоку миску висипаємо манну крупу, заливаємо її кефіром і залишаємо на 20 хвилин, щоб вона набухла.
У мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло, потім додаємо до нього цукор, перемішуємо, щоб всі кристалики розчинилися. Чекаємо, доки маса охолоне.
Потім додаємо до розтопленого масла яйце і набряклу манку. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.
В окремий посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Додаємо їх до інших інгредієнтів та перемішуємо.
Випікати манник можна в тому ж посуді, де замішували тісто, або ж перекласти в інший.
Ставимо посуд з тістом в мікрохвильову піч, закриваємо її та встановлюємо потужність 600 Вт і час - 6 хвилин. Після закінчення програми ще приблизно 2 хвилини не виймаємо пиріг із печі. За консистенцією він нагадуватиме суфле з вологою, пористою структурою.
Дістаємо, акуратно перевертаємо на тарілку і подаємо до столу зі згущеним молоком, варенням або сметаною чи посипаємо цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати насипний яблучний пиріг Три склянки.
- Читайте також на theLime, як правильно зробити пишну шарлотку з яблуками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.