Під час війни багато господинь намагаються максимально використовувати всі продукти, які є вдома. Ідеальний варіант – це домашня випічка. І якщо ви вже робили віденське печиво з варенням, урізноманітніть своє меню яблучним пирогом Три склянки. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: вершкове масло (100 г), борошно (1 склянка), манна крупа (1 склянка), цукор (1 склянка, але можна менше), розпушувач (1 ч. л.), ваніль (1 ч. л.) , кориця (1 ч. л.), яблука (1,25 кг), лимонний сік (3-5 ст. л.), волоські горіхи (50 г).
Приготування:
Вершкове масло прибираємо в холодильник або морозильну камеру, щоб його було зручно терти на терці.
Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки та вирізаємо насіння. Тремо на великій терці та збризкуємо лимонним соком. Посипаємо корицею та перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися.
У глибоку миску просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Додаємо до нього манну крупу, цукор та ванільний цукор.
Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером. На дно тремо 20 г замороженого вершкового масла і розподіляємо його тонким шаром по всій поверхні. Слідом висипаємо приблизно 3-5 ст. л. сухого тіста, а на нього шар із яблук – приблизно одну третину від загальної кількості.
Потім знову шар із сухих інгредієнтів, шар яблук, повторюємо доти, доки не закінчаться всі інгредієнти. Верхній шар повинен бути з борошна, манки та цукру. Зверху висипаємо подрібнені волоські горіхи і тремо 80 г замороженого вершкового масла.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо форму з насипним пирогом у гарячу духовку та випікаємо приблизно 50-60 хвилин до готовності. Потім виймаємо і чекаємо, доки він охолоне у формі.
Подаємо апетитний пиріг до чаю, порізавши його на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати плетінку із сирного тіста.
- Читайте також на theLime, як зробити солодку вертуту з яблуками на воді.