Пончики - улюблений смаколик й дітей, й дорослих. Цей повітряний десерт готують з різного тіста, але він завжди виходить ніжним всередині та хрумким зовні. Раніше ми розповідали, як приготувати пончики без дріжджів, а тепер поділимося рецептом із сиром. Готувати сирні пончики досить легко та швидко.
Інгредієнти: сир (250 г), яйця (2 шт.), цукор (2 ст.л.), ванільний цукор (10 г), сіль (щіпка), розпушувач (10 г), борошно (100-150 г), цукрова пудра (для подачі).
Приготування:
Сир перетріть через сито або зробіть однорідну масу за допомогою занурювального блендера. Якщо використовуватимете другий спосіб, то відразу додайте яйця.
Всипте сіль, цукор, ванільний цукор. Борошно просійте, з'єднайте з розпушувачем і поступово додавайте в сирно-яєчну суміш. Спочатку додайте 100 г, а потім вводьте решту борошна, орієнтуючись на консистенцію тіста. Воно має залишитися липким та м'яким, щоб пончики вийшли ніжними та повітряними.
Розділіть тісто приблизно на 25 частин, з кожною сформуйте невелику кульку. Заберіть зайве борошно, щоб воно не горіло у фритюрі.
У глибоку ємність з товстим дном влийте олію і добре розігрійте. Вона не має бути занадто гарячою, інакше пиріжки згорять. Обсмажуйте пончики у фритюрі приблизно 4 хвилини, постійно обертаючи їх, щоб вони зарум'янилися з усіх боків.
Готові пончики викладіть на паперовий рушник, щоб забрати непотрібний жир. Потім перекладіть на тарілку і посипте цукровою пудрою. Все, пончики з сиром готові. Смачного!
- Раніше ми розповідали, як приготувати ніжні трубочки з білковим кремом. Побалуйте свою сім'ю смачним десертом.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжний меренговий рулет із кремом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.