Пончики - улюблений смаколик й дітей, й дорослих. Цей повітряний десерт готують з різного тіста, але він завжди виходить ніжним всередині та хрумким зовні. Раніше ми розповідали, як приготувати пончики без дріжджів, а тепер поділимося рецептом із сиром. Готувати сирні пончики досить легко та швидко.

Інгредієнти: сир (250 г), яйця (2 шт.), цукор (2 ст.л.), ванільний цукор (10 г), сіль (щіпка), розпушувач (10 г), борошно (100-150 г), цукрова пудра (для подачі).

Фото: Pixabay

Приготування:

Сир перетріть через сито або зробіть однорідну масу за допомогою занурювального блендера. Якщо використовуватимете другий спосіб, то відразу додайте яйця.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Всипте сіль, цукор, ванільний цукор. Борошно просійте, з'єднайте з розпушувачем і поступово додавайте в сирно-яєчну суміш. Спочатку додайте 100 г, а потім вводьте решту борошна, орієнтуючись на консистенцію тіста. Воно має залишитися липким та м'яким, щоб пончики вийшли ніжними та повітряними.

Розділіть тісто приблизно на 25 частин, з кожною сформуйте невелику кульку. Заберіть зайве борошно, щоб воно не горіло у фритюрі.

У глибоку ємність з товстим дном влийте олію і добре розігрійте. Вона не має бути занадто гарячою, інакше пиріжки згорять. Обсмажуйте пончики у фритюрі приблизно 4 хвилини, постійно обертаючи їх, щоб вони зарум'янилися з усіх боків.

Фото: Pixabay

Готові пончики викладіть на паперовий рушник, щоб забрати непотрібний жир. Потім перекладіть на тарілку і посипте цукровою пудрою. Все, пончики з сиром готові. Смачного!

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.