Лайм

Як приготувати ніжний меренговий рулет із кремом: простий рецепт

Здивуйте своїх рідних або гостей

Навіть під час війни, яка триває в Україні вже близько трьох місяців, ніхто не скасовував дні народження, ювілеї, весілля та інші пам'ятні дати. У деяких містах у людей немає можливості купити або замовити солодощі, тому багато господинь навчилися пекти прості десерти вдома. І якщо ви вже пробували робити смачний чизкейк із сиру, цього разу приготуйте меренговий рулет із кремом. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для рулету: білки (5 шт.), цукор (250 г), лимонна кислота (щіпка), кукурудзяний крохмаль (2 ст. л.).

Інгредієнти для крему: вершки 20-30% жирності (250 г), молоко згущене (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця поділяємо на білки та жовтки. У глибоку миску відправляємо білки та збиваємо їх до міцних піків. Справа в тому, що потрібно збивати білки дуже довго і вони мають бути твердими.

Паралельно в декілька етапів додаємо цукор, продовжуємо збивати, потім - щіпку лимонної кислоти. Ще раз збиваємо – маса має стати глянсовою.

Потім додаємо кукурудзяний крохмаль і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою.

Духовку наперед розігріваємо до 130°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на неї тонким шаром збиті білки. Випікаємо близько 1 години, доки білки не покриються білою скоринкою.

Для приготування крему виливаємо в миску жирні вершки та згущене молоко. Збиваємо міксером.

Також для начинки необхідно взяти будь-які фрукти чи ягоди. Наприклад, ківі, банан та малину. Промиваємо під проточною водою, очищаємо банан та ківі від шкірки, нарізаємо акуратними скибочками. Малину можна розрізати чи поламати руками.

Змащуємо білковий корж кремом і викладаємо на нього фрукти та ягоди, потім за допомогою пергаменту акуратно загортаємо все в рулет. Ставимо на 2 години в холодильник.

Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю чи какао.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні