Лайм

Як приготувати ніжні трубочки з білковим кремом: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю

Навіть під час війни ніхто не скасовував дні народження, ювілеї, весілля та інші пам'ятні дати. У деяких містах у людей немає можливості купити або замовити солодощі, тому чимало господинь навчилися пекти прості десерти вдома. І якщо ви вже робили хрумкі бельгійські вафлі, цього разу урізноманітніть своє меню трубочками з білковим кремом. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для тіста: борошно (250 г), вершкове масло або маргарин (100 г), сметана (120 г), розпушувач (1 ч. л.), жовток (1 шт.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: вода (100 мл), цукор (200 г), білок (3 шт.), лимонна кислота (щіпка).

Фото: instagram.com/lyudmyla_baranovskaya

Приготування:

Борошно просіюємо через сито, потім перетираємо з холодним маслом, додаємо сіль, сметану та розпушувач, замішуємо тісто. Перекладаємо в пакет і прибираємо в холодильник приблизно на 30 хвилин.

Через зазначений проміжок часу тісто розкачуємо в пласт, поділяємо на однакові смужки, намотуємо на металеві конуси. Якщо таких немає, можна зробити конуси із фольги для випічки.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментом, викладаємо на нього трубочки і змащуємо їх збитим жовтком. Ставимо в гарячу духовку та випікаємо приблизно 15-20 хвилин. Потім виймаємо і чекаємо, доки вони охолонуть, знімаємо конуси або фольгу.

Тим часом займемося приготуванням крему: беремо сотейник, підігріваємо воду, всипаємо цукор і лимонну кислоту. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 10-15 хвилин до тягучого стану.

Білки збиваємо міксером, потім додаємо гарячий сироп і знову збиваємо – до загустіння крему. Начиняємо трубочки кремом, за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/lyudmyla_baranovskaya

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій