Лайм

Як приготувати ніжний желейний торт із полуницею: простий рецепт без випічки

Побалуйте своїх близьких смачним десертом

Початок літа у багатьох традиційно асоціюється із сезоном полуниці. Якщо ви не дотримувалися правильних умов зберігання і ягоди почали швидко псуватися, - не біда, можна приготувати з них смачний торт. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: пісочне печиво (250 г), сметана або грецький йогурт (400 мл), цукор (170 г), желатин (5 г), вершкове масло (130 г), полуниця (200 г), полуничне желе (1 упаковка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Печиво ламаємо руками та перекладаємо в пакет-слайдер, потім за допомогою качалки подрібнюємо до стану крихти. Пересипаємо його у глибоку миску.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на паровій бані. Додаємо масло до печива, перемішуємо руками, щоб воно просочило печиво.

Форму для випікання застилаємо харчовою плівкою. Руками рівномірно розподіляємо крихту по дну форми, утрамбовуємо. Відправляємо форму у холодильник приблизно на 15 хвилин.

Полуницю ретельно промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки, потім нарізаємо кожну ягоду вздовж на тонкі слайси. Дістаємо форму з холодильника, розподіляємо частину полуниці по колу по висоті бортика.

У миску переливаємо сметану чи йогурт. Збиваємо з цукром за допомогою міксера приблизно 5-7 хвилин до загустіння.

Желатин заливаємо 1-2 ст. л. теплої води. Залишаємо його хвилин на 5-7, щоб він набух, а потім підігріваємо його на паровій бані або в мікрохвильовій печі (20 секунд при 600 Вт).

Додаємо желатин у сметанно-цукрову масу, перемішуємо. На цьому етапі можна додати в сметанний прошарок полуничне пюре.

Виливаємо сметанну суміш у форму, відправляємо на 20 хвилин у холодильник, щоб цей шар застиг.

Потім готуємо полуничне желе згідно з інструкцією на упаковці.

Дістаємо форму з тортом із холодильника та викладаємо на сметанний шар полуницю, що залишилася, в довільному порядку. Заливаємо у форму желе та відправляємо полуничний торт у холодильник до повного застигання – приблизно на годину.

Дістаємо полуничний торт із холодильника. Знімаємо харчову плівку та викладаємо його на блюдо. За бажанням його можна прикрасити листочками свіжої м'яти.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг