Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують із різними рецептами. І якщо ви вже балували свою родину вершковим супом із фрикадельками та грибами, цього разу приготуйте розсольник із рисом та куркою. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: курка (300 г), вода (2 л), цибуля (40 г), морква (80 г), картопля (300 г), рис (100 г), солоні огірки (200 г), перець горошком (2 шт.), розсіл (40 мл), лавровий лист (2 шт.), сіль (5 г), перець чилі (5 г).
Приготування:
Для приготування смачного бульйону можна взяти курячі стегна, гомілки або філе. Промиваємо їх під проточною водою, якщо ви вибрали філе, його потрібно нарізати досить крупно. Викладаємо курку в каструлю, заливаємо відфільтрованою водою та ставимо на плиту. Варимо на середньому вогні, періодично знімаючи піну шумівкою близько 20 хвилин.
Рис промиваємо у проточній воді.
Картоплю, цибулю та моркву споліскуємо, очищаємо. Моркву нарізаємо невеликими брусочками або тремо на терці, а картоплю - середнім кубиком. Цибулю залишаємо цілою. Невеликий шматочок гострого перцю нарізаємо на кілька частин.
Додаємо в бульйон моркву та цілу цибулю, варимо ще приблизно 15-20 хвилин. Потім виймаємо з бульйону цибулю та частини курки. Якщо є, відділяємо кістки, а м'якуш подрібнюємо ножем і відправляємо назад у суп.
Солоні огірки виймаємо з розсолу та ріжемо дрібним кубиком.
Додаємо в бульйон картоплю та промитий рис, а також усі спеції: перець чилі (за бажанням), перець горошком, лавровий лист. Вливаємо розсіл та висипаємо нарізані солоні огірки. Варимо всі разом близько 15-20 хвилин, пробуємо, якщо потрібно - досолюємо.
Знімаємо з вогню та розливаємо апетитний розсольник з куркою та рисом у тарілки. Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ситний грузинський суп харчо.
- Читайте також на theLime, як зробити смачну окрошку на квасі та сметані.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.