Лайм

Як приготувати ситний грузинський суп харчо: простий рецепт з рисом та свининою

Урізноманітніть свій раціон смачною першою стравою

І в мирний час, і під час війни слід стежити за збалансованим раціоном своєї сім'ї. Якщо дозволяють умови, декілька разів на тиждень потрібно варити перші страви. І якщо вам уже набрид традиційний український борщ, приготуйте грузинський суп харчо. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: свинина (200 г), круглий рис (50 г), помідори (1 шт.), цибуля (1-2 шт.), томатна паста (1 ч. л.), морква (1-2 шт.), вода (1 л), волоські горіхи (2 ст. л.), хмелі-сунелі (1 ч. л.), часник (3 зубчики), соняшникова олія (3 ст. л.), сіль (за смаком), кінза (за смаком), зелена цибуля (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для бульйону промиваємо моркву, нарізаємо її досить крупно. Цибулю очищаємо і нарізаємо на кілька частин, стебла зелені промиваємо.

Свинину споліскуємо у воді, потім відправляємо в каструлю, заливаємо відфільтрованою водою, доводимо до кипіння і знімаємо за допомогою шумівки піну, що утворилася. Потім додаємо підготовлені овочі та варимо на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. Виймаємо овочі та стебла зелені з бульйону, м'ясо нарізаємо середнім кубиком.

Рис промиваємо у проточній воді декілька разів, щоб вимити з нього крохмаль. Додаємо його в бульйон, варимо на слабкому вогні 15-20 хвилин, в кінці солимо за смаком.

Очищаємо та нарізаємо кубиком цибулю та моркву для супу.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю, потім додаємо моркву. Потім вводимо в засмажку томатну пасту і нарізаний помідор. Тушкуємо на слабкому вогні, поки помідори не розм'якшаться.

Волоські горіхи очищаємо і подрібнюємо будь-яким способом. Додаємо в бульйон разом із томатною засмажкою та хмелі-сунелі. Варимо ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Кінзу та зелену цибулю промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, потім дрібно рубаємо ножем. Часник очищаємо та пропускаємо через прес. Додаємо часник у суп харчо, чекаємо, доки все разом закипить. Накриваємо кришкою та залишаємо настоюватися на 10 хвилин.

Розливаємо суп харчо в порційні тарілки та посипаємо зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини