Лайм

Як правильно готувати вдома айс лате: простий рецепт холодної кави

Зробити його зовсім нескладно

З приходом по-справжньому літньої та спекотної погоди багато хто з нас замислюється, чим замінити звичні гарячі напої. Хтось віддає перевагу домашньому лимонаду з апельсином і лимоном, який чудово втамовує спрагу, а хтось не може без улюбленої кави. theLime ділиться з вами простим рецептом кавового напою айс лате.

Інгредієнти: вода (130 г), мелена кава (15 г), молоко (140 г), лід (140 г).

Також знадобляться гейзерна кавоварка та френч-прес.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування смачного айс лате необхідно зварити звичайний еспресо. Для цього беремо гейзерну кавоварку, у фільтр-сіточку висипаємо подрібнені зерна кави середнього або великого помелу, а в нижню ємність заливаємо гарячу воду. Збираємо конструкцію та щільно закручуємо. Ставимо на плиту і чекаємо декілька хвилин, доки ароматний напій буде готовий.

Підготовлюємо ємність із холодною водою або льодом, в яку ставимо охолоджуватись наш готовий еспресо. Це необхідно для того, щоб зрештою айс лате не був водянистим. Інакше гаряча кава відразу розтопить кубики льоду, що суттєво вплине на смак напою.

Тим часом беремо френч-прес та виливаємо в нього молоко. Інтенсивними рухами починаємо його збивати до утворення піни.

У склянку висипаємо кубики льоду та заливаємо їх спочатку збитим молоком, а потім охолодженою кавою. За бажанням додаємо цукор або будь-який сироп.

Подаємо смачний охолодний напій із трубочкою та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні