Лайм

Як приготувати домашній зефір із банановим смаком: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Через війну, яка триває в Україні вже 3 місяці, багато родин змушені були переїхати в безпечніші місця – у маленькі міста та селища, де не завжди можна знайти таку різноманітність продуктів, як, наприклад, у столиці. Хтось відмовився від звичних у мирний час десертів, а хтось навчився готувати їх самостійно. І якщо ви вже робили вершкове морозиво в домашніх умовах, приготуйте зефір із банановим смаком. theLime підготував для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: банани (2-3 шт.), яєчний білок (1 шт.), цукор (500 г), агар-агар (8 г), вода (130 г), інвертний сироп (50 г).

Також знадобиться харчовий термометр і кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого зефіру необхідно взяти 2-3 банани. Очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо до стану пюре виделкою або в блендері

Збиваємо міксером яєчний білок, 200 г цукру та бананове пюре до стійких піків.

Також нам знадобиться агар-агар з максимальною силою гелю 1200 одиниць та інвертний сироп - він не дає цукру кристалізуватися та сприяє утриманню вологи у виробі, через що зефір зберігатиметься довше.

Додаємо в цукор, що залишився (300 г) інвертний сироп, агар-агар і заливаємо все водою. Ставимо на плиту і варимо разом, періодично помішуючи вінчиком, до температури приблизно 106-118°С. Як перевірити його готовність? Беремо вінчик, перемішуємо сироп в каструлі та дістаємо його - він повинен стікати з нього краплею, що тягнеться.

Продовжуючи збивати білкову масу на маленькій швидкості, вводимо в неї тонкою цівкою гарячий сироп з агар-агаром. Збиваємо все разом ще 30 секунд.

Потім отриману суміш перекладаємо в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою. Акуратно відсаджуємо зефір на пергаментний папір і залишаємо підсихати на 12-24 години. Після цього посипаємо його цукровою пудрою та з'єднуємо половинки.

Подаємо до столу апетитний банановий зефір і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні