Лайм

Як приготувати домашній зефір із банановим смаком: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Через війну, яка триває в Україні вже 3 місяці, багато родин змушені були переїхати в безпечніші місця – у маленькі міста та селища, де не завжди можна знайти таку різноманітність продуктів, як, наприклад, у столиці. Хтось відмовився від звичних у мирний час десертів, а хтось навчився готувати їх самостійно. І якщо ви вже робили вершкове морозиво в домашніх умовах, приготуйте зефір із банановим смаком. theLime підготував для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: банани (2-3 шт.), яєчний білок (1 шт.), цукор (500 г), агар-агар (8 г), вода (130 г), інвертний сироп (50 г).

Також знадобиться харчовий термометр і кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого зефіру необхідно взяти 2-3 банани. Очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо до стану пюре виделкою або в блендері

Збиваємо міксером яєчний білок, 200 г цукру та бананове пюре до стійких піків.

Також нам знадобиться агар-агар з максимальною силою гелю 1200 одиниць та інвертний сироп - він не дає цукру кристалізуватися та сприяє утриманню вологи у виробі, через що зефір зберігатиметься довше.

Додаємо в цукор, що залишився (300 г) інвертний сироп, агар-агар і заливаємо все водою. Ставимо на плиту і варимо разом, періодично помішуючи вінчиком, до температури приблизно 106-118°С. Як перевірити його готовність? Беремо вінчик, перемішуємо сироп в каструлі та дістаємо його - він повинен стікати з нього краплею, що тягнеться.

Продовжуючи збивати білкову масу на маленькій швидкості, вводимо в неї тонкою цівкою гарячий сироп з агар-агаром. Збиваємо все разом ще 30 секунд.

Потім отриману суміш перекладаємо в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою. Акуратно відсаджуємо зефір на пергаментний папір і залишаємо підсихати на 12-24 години. Після цього посипаємо його цукровою пудрою та з'єднуємо половинки.

Подаємо до столу апетитний банановий зефір і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі