Лайм

Як приготувати суші в домашніх умовах: найпростіший рецепт у склянці

Побалуйте своїх близьких

На тлі війни, яка триває через агресію РФ на території нашої країни понад 3 місяці, більшість українців втратили частину доходів і, відповідно, маленькі радощі – наприклад, сходити із сім'єю або другою половинкою до улюбленого ресторану японської кухні. Тому чимало господинь навчилися правильно варити рис для суші та робити цю страву в домашніх умовах. theLime ділиться з вами найшвидшим рецептом їх приготування – у склянці.

Інгредієнти: рис (150 г), авокадо (1 шт.), вершковий сир (200 г), горбуша (100-200 г), червона ікра (100 г), листя норі (2 шт.), устричний соус (1 ст. л.), соєвий соус (4 ст. л.), васабі (0,5 ч. л.), кунжутна олія (1 ст. л.), рисовий оцет (2-3 ст. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.).

Також знадобляться високі склянки.

Фото: instagram.com

Приготування:

Філе червоної риби нарізаємо на маленькі шматочки. Викладаємо в миску та маринуємо в кунжутній олії та устричному соусі.

Авокадо розрізаємо, очищаємо від шкірки, а м'якоть нарізаємо дрібним кубиком.

Рис можна взяти звичайний або спеціальний для суші. Промиваємо його у проточній воді декілька разів – доти, доки вода не стане прозорою.

Викладаємо його в каструлю, заливаємо водою та варимо на середньому вогні до готовності. Щоб рис був розсипчастим, його не потрібно перемішувати у процесі варіння.

Потім готуємо заправку для рису. Виливаємо в невеликий сотейник рисовий оцет, додаємо сіль та цукор. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки сіль та цукор розчиняться. Вливаємо заправку в рис та ретельно перемішуємо.

Листи норі нарізаємо ножицями на дрібні шматочки.

Викладаємо всі інгредієнти у склянку шарами:

1 норі,

2 – рис,

3 – риба,

4 – вершковий сир (наприклад, "Філадельфія"),

5 – авокадо,

6 – норі,

7 – рис,

8 – червона ікра.

Для соусу змішуємо соєвий соус із васабі. Вставляємо в склянку трубочку і виливаємо в неї підготовлений соус, потім прибираємо її.

Подаємо апетитні суші у склянці та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки