Чимало господинь намагаються балувати свою сім'ю незвичними стравами у вихідні. І якщо ви вирішили приготувати на обід суп-пюре з білої квасолі, доповніть його хрусткими сухариками з часником. theLime ділиться найпростішим рецептом.
Інгредієнти: хліб (450 г), соняшникова олія (150 мл), часник (1-2 зубчики), сушений кріп (1 ч. л.), сушений базилік (1 ч. л.), "Італійські трави" (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (за смаком), сіль (за смаком).
Приготування:
Для приготування сухариків можна взяти будь-який хліб, який є вдома: пшеничний, житній, житньо-пшеничний. Те саме і з олією – можна використовувати ароматну, рафіновану і навіть оливкову.
Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
У невелику миску виливаємо олію, додаємо до неї часник, сушений кріп, базилік та приправу "Італійські трави", сіль та перець. Все ретельно перемішуємо.
Хліб нарізаємо акуратними довгастими брусочками або кубиком. Не страшно, якщо він несвіжий.
Викладаємо хліб у миску і поливаємо олією зі спеціями та часником, перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися з усіх боків.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього сухарики та ставимо в духовку на 15-20 хвилин. Випікаємо в режимі "Верх+низ+конвекція", щоб сухарики покрилися гарною скоринкою.
Дістаємо апетитні сухарики і подаємо до столу до супу або як закуску з соусом.
- Раніше ми розповіли, як зберігати сухарі, щоб вони не зіпсувалися у будинку та у підвалі.
- Читайте також на theLime про 3 салати з сухариками, які закінчаться на столі швидше ніж Цезар.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.