Лайм

Як зробити домашні сухарики з часником: простий рецепт у духовці

Порадуйте близьких апетитною закускою

Чимало господинь намагаються балувати свою сім'ю незвичними стравами у вихідні. І якщо ви вирішили приготувати на обід суп-пюре з білої квасолі, доповніть його хрусткими сухариками з часником. theLime ділиться найпростішим рецептом.

Інгредієнти: хліб (450 г), соняшникова олія (150 мл), часник (1-2 зубчики), сушений кріп (1 ч. л.), сушений базилік (1 ч. л.), "Італійські трави" (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (за смаком), сіль (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування сухариків можна взяти будь-який хліб, який є вдома: пшеничний, житній, житньо-пшеничний. Те саме і з олією – можна використовувати ароматну, рафіновану і навіть оливкову.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

У невелику миску виливаємо олію, додаємо до неї часник, сушений кріп, базилік та приправу "Італійські трави", сіль та перець. Все ретельно перемішуємо.

Хліб нарізаємо акуратними довгастими брусочками або кубиком. Не страшно, якщо він несвіжий.

Викладаємо хліб у миску і поливаємо олією зі спеціями та часником, перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися з усіх боків.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього сухарики та ставимо в духовку на 15-20 хвилин. Випікаємо в режимі "Верх+низ+конвекція", щоб сухарики покрилися гарною скоринкою.

Дістаємо апетитні сухарики і подаємо до столу до супу або як закуску з соусом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні