Під час війни необхідно стежити за збалансованим раціоном своєї сім'ї. Особливу увагу слід приділити рідким та теплим першим стравам. І якщо ви вже балували рідних зеленим борщем без щавлю, приготуйте також суп-пюре із білої квасолі. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: оливкова олія (50 мл), цибуля (2 шт.), цукор (1 ч. л.), часник (2 зубчики), біле сухе вино (150 мл), курячий або овочевий бульйон (0,8 л), біла варена квасоля (600 г), вершки 30% (200 мл), цедра лимона, чорний свіжомелений перець, сіль (за смаком).
Приготування:
Для приготування супу-пюре з білої квасолі необхідно заздалегідь зварити овочевий або курячий бульйон.
Також завчасно потрібно підготувати квасолю. Замочуємо її на 12-24 години у холодній воді. Потім зливаємо цю воду, заливаємо боби чистою, відфільтрованою водою та варимо до готовності – приблизно 1-1,5 години. Наприкінці солимо за смаком.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді, нарізаємо півкільцями. Часник також очищаємо, дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес.
Беремо велику каструлю, розігріваємо в ній оливкову олію, викладаємо цибулю, сіль та цукор за смаком. Тушкуємо на слабкому вогні доти, поки цибуля не стане м'якою, потім додаємо часник і біле сухе вино. Чекаємо, поки випарується майже вся рідина.
Додаємо зварену квасолю та готовий бульйон, солимо, доводимо все разом до кипіння. Проварюємо приблизно 5 хвилин на середньому вогні, потім додаємо вершки та цедру лимона. Доводимо суп до повторного кипіння та збиваємо за допомогою блендера до однорідності. Якщо суп вийшов занадто густим, додаємо трохи кип'яченої води та знову подрібнюємо.
Подаємо суп у порційних тарілках, посипавши чорним перцем та поливши оливковою олією. Також до нього можна подати грінки чи сухарики.
- Раніше ми розповіли, як приготувати грибний суп із плавленим сиром.
- Читайте також на theLime, як зварити курячий суп з галушками з манки.