Лайм

Як приготувати кабачкові оладки з сиром та часником: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню

У сезон овочів кожна господиня часто розмірковує, якою б корисною стравою порадувати своїх близьких. І якщо ви вже робили кабачковий торт із помідорами та зеленню, цього разу приготуйте оладки з кабачка з сиром та часником. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: кабачки (1-2 шт.), сир твердий (100 г), часник (2-3 зубчики), яйця (2 шт.), борошно (3 ст. л.), зелень (2-3 гілочки), сіль, перець, рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо у проточній воді, витираємо насухо паперовими рушниками. Тремо їх на великій терці та віджимаємо весь сік, який вони пустили.

Часник очищаємо від лушпиння і теж тремо на дрібній терці, потім те саме проробляємо з сиром.

Кілька гілочок петрушки та кропу промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо їх ножем.

Змішуємо у великій мисці кабачки, часник, сир, зелень, борошно, яйця, сіль та перець. Ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо ложкою кабачкову масу, формуючи невеликі оладки. Смажимо на середньому вогні до рум'яної скоринки спочатку з одного боку, потім перевертаємо на інший – приблизно по 2-3 хвилини з кожного.

Подаємо оладки з кабачка зі сметаною та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні