Лайм

Як приготувати пиріжки з картоплею, зеленню та тягучим сиром: простий рецепт

Порадуйте своїх близьких

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт улюбленої випічки. І якщо ви вже робили пиріжки з квашеною капустою, цього разу приготуйте їх із начинкою з картоплі, зелені та тягучого сиру. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), рослинна олія або вершкове масло (50 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.), дріжджі (1 ч. л.), яйце (1 шт.), молоко (300-350 мл).

Інгредієнти для начинки: картопля (6-8 шт.), сир моцарела (150 г), зелень (за смаком), сіль, перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Молоко поділяємо на дві частини. У половину теплого молока висипаємо дріжджі та цукор, все перемішуємо. Залишаємо приблизно на 10 хвилин у теплому місці, чекаємо, поки дріжджі розійдуться.

У частину молока, що залишилася, додаємо яйце і сіль, перемішуємо. Борошно просіюємо через сито, вливаємо олію, додаємо опару, що підійшла, і молочно-яєчну суміш. Замішуємо дуже м'яке тісто. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці на 1-1,5 години.

Тим часом чистимо картоплю, промиваємо її під водою, потім нарізаємо та відварюємо в каструлі з підсоленою водою – приблизно 20 хвилин. Розминаємо її за допомогою картоплем'ялки в пюре – без води, сметани та молока. Чекаємо, поки воно охолоне.

Зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем і змішуємо її з картопляним пюре. Моцарелу нарізаємо невеликими шматочками.

З тіста формуємо ковбаску та ділимо її на рівні частини. З кожної частини формуємо кулю і розкочуємо її в пласт. У середину викладаємо картопляну начинку та шматочок моцарели. Защеплюємо краї і викладаємо пиріжки на деко, вистелене пергаментом. Залишаємо їх ще на 20 хвилин у теплому місці без протягів. Перед випіканням змащуємо їх збитим яйцем.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Ставимо деко з пиріжками в розігріту духовку і випікаємо близько 20-25 хвилин. Потім дістаємо та чекаємо, поки вони охолонуть.

Подаємо апетитні пиріжки з картоплею, зеленню та тягучим сиром і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні