Лайм

Як приготувати полуничний лимонад у домашніх умовах: простий рецепn

Побалуйте близьких освіжаючим напоєм

Сезон солодкої та соковитої полуниці у самому розпалі, а це означає, що потрібно встигнути насолодитися цією ягодою. І якщо ви вже закрили кілька баночок густого джему на зиму або заморозили полуничне пюре, приготуйте для своїх близьких освіжаючий лимонад. theLime підібрав для вас простий рецепт літнього напою.

Інгредієнти: полуниця (250 г), лимон (3 шт.), цукор (за смаком), м'ята (за смаком), газована вода (1,5 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Полуницю промиваємо у проточній воді декілька разів, щоб змити залишки землі. Видаляємо плодоніжки, кілька ягід залишаємо для прикрашання. Інші викладаємо в невелику миску і подрібнюємо картоплем'ялкою. Або перекладаємо в чашу блендера і перебиваємо в пюре.

Лимони теж промиваємо та вичавлюємо з них сік. Змішуємо його з подрібненою полуницею.

Листки м'яти споліскуємо і викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Частину з них залишаємо для прикрашання, а інші дрібно рубаємо ножем і відправляємо в лимонно-полуничну суміш.

Все перемішуємо та додаємо цукор за смаком. Заливаємо лимонад газованою водою і ставимо на 20-30 хвилин настоятися в холодильник.

Через зазначений проміжок часу проціджуємо через сито. Наливаємо у великий графин чи порційні склянки. Прикрашаємо їх гілочкою м'яти та ягодою полуниці або часточкою лимона та подаємо до столу.

Насолоджуємося смачним та натуральним напоєм.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні