Лайм

Як приготувати легкий літній салат з руколою та моцарелою: простий рецепт

Здивуйте себе новим смаком

Якщо ви любите експериментувати на кухні, тоді спробуйте приготувати салат із руколи, полуниці та моцарели. Він виходить легким, літнім та контрастним. У цій страві поєднуються гірчинка руколи, гострота заправки, солодкуватий смак полуниці та ніжний вершковий присмак моцарели.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Інгредієнти: рукола - 1 пучок, полуниця - 150 г, моцарела-міні - 70 г. Для заправки: бальзамічний оцет - 1 ч л, гірчиця лагідна - 1/2 ч л, оливкова олія - 2 ст л, спеції: сіль, перець - за смаком, горішки - за бажанням.

Приготування: руколу та полуницю миємо та акуратно просушуємо. Далі полуницю ріжемо навпіл або четвертинками. Моцарелу теж розрізаємо навпіл. Для приготування заправки змішуємо всі інгрідієнти до однорідності. На тарілку викладаємо руколу, полуницю, моцарелу, рівномірно поливаємо заправкою, додаємо за бажанням рублені горішки (наприклад, мигдаль).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

В класичному рецепті цього салату сир не використовується, можна його готувати без моцарели. Також можна замінити моцарелу фетою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею