Якщо ви любите експериментувати на кухні, тоді спробуйте приготувати салат із руколи, полуниці та моцарели. Він виходить легким, літнім та контрастним. У цій страві поєднуються гірчинка руколи, гострота заправки, солодкуватий смак полуниці та ніжний вершковий присмак моцарели.
Інгредієнти: рукола - 1 пучок, полуниця - 150 г, моцарела-міні - 70 г. Для заправки: бальзамічний оцет - 1 ч л, гірчиця лагідна - 1/2 ч л, оливкова олія - 2 ст л, спеції: сіль, перець - за смаком, горішки - за бажанням.
Приготування: руколу та полуницю миємо та акуратно просушуємо. Далі полуницю ріжемо навпіл або четвертинками. Моцарелу теж розрізаємо навпіл. Для приготування заправки змішуємо всі інгрідієнти до однорідності. На тарілку викладаємо руколу, полуницю, моцарелу, рівномірно поливаємо заправкою, додаємо за бажанням рублені горішки (наприклад, мигдаль).
В класичному рецепті цього салату сир не використовується, можна його готувати без моцарели. Також можна замінити моцарелу фетою.
- Приготуйте смачний літній салат із сезонних овочів за рецептом Ектора Хіменеса-Браво. Бюджетна та корисна страва для спекотних днів.
- Також дізнайтесь, як зробити легкий вітамінний салат з редисом і сиром. З таким рецептом упорається навіть підліток!
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.