Лайм

Як зробити освіжаючий домашній квас із цикорієм: простий рецепт

Настоюватися напій має близько двох годин

Традиційний слов'янський напій, який отриманий способом "живого" бродіння, переважно виготовляють з житнього борошна або житнього хліба і солоду. Однак у сучасному світі існує безліч варіантів приготування квасу. Так, наприклад, раніше ми розповідали, як зробити його із бузини чи березового соку. Цього разу theLime розповість, як приготувати квас із додаванням цикорію.

Фото: Bober

Інгредієнти: 5 л води, 25гр живих дріжджів, 1 лимон, 2 склянки цукру, 1 ч л лимонної кислоти, 1 ст л цикорію або кавового напою.

Приготування: перше, що ми робимо - промиваємо лимони і ріжемо їх на середні шматочки. Далі у ємність наливаємо теплу воду, додаємо туди дріжджі, лимон, цукор, лимонну кислоту, цикорій (чи кавовий напій) і ретельно все це перемішуємо. Потрібно, щоб дріжджі повністю розчинилися у рідині.

Фото: Pinterest

Квас залишаємо настоюватися в теплі приблизно на дві години. Після того, як вказаний час минув, проціджуємо напій, лимон викидаємо. Готовий освіжаючий квас розливаємо в пляшки і зберігаємо у холодильнику. За бажання можна додати також половинку апельсина - фрукт зробить смак ще більш освіжаючим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні