Традиційний слов'янський напій, який отриманий способом "живого" бродіння, переважно виготовляють з житнього борошна або житнього хліба і солоду. Однак у сучасному світі існує безліч варіантів приготування квасу. Так, наприклад, раніше ми розповідали, як зробити його із бузини чи березового соку. Цього разу theLime розповість, як приготувати квас із додаванням цикорію.
Інгредієнти: 5 л води, 25гр живих дріжджів, 1 лимон, 2 склянки цукру, 1 ч л лимонної кислоти, 1 ст л цикорію або кавового напою.
Приготування: перше, що ми робимо - промиваємо лимони і ріжемо їх на середні шматочки. Далі у ємність наливаємо теплу воду, додаємо туди дріжджі, лимон, цукор, лимонну кислоту, цикорій (чи кавовий напій) і ретельно все це перемішуємо. Потрібно, щоб дріжджі повністю розчинилися у рідині.
Квас залишаємо настоюватися в теплі приблизно на дві години. Після того, як вказаний час минув, проціджуємо напій, лимон викидаємо. Готовий освіжаючий квас розливаємо в пляшки і зберігаємо у холодильнику. За бажання можна додати також половинку апельсина - фрукт зробить смак ще більш освіжаючим.
- Також дізнайтесь, як приготувати смачний хлібний квас. Мінімум інгредієнтів, максимум смаку!
- Приготуйте вдома айс лате - простий рецепт холодної кави.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.