Лайм

Як приготувати тісто на вареники, щоб не розвалювалися: простий рецепт

Найбюджетніший варіант у домашніх умовах

У приготуванні будь-яких вареників важливу роль відіграє тісто. Воно має бути м'яким, ніжним, еластичним, не липнути до рук і добре склеювати краї. theLime розповість, як зробити тісто для вареників на окропі, щоб вони не розвалювалися під час приготування та після заморозки. Готові вироби з цього тіста здивують вас своїм чудовим смаком.

Інгредієнти: борошно пшеничне (300 г), окріп (150 мл), сіль (0,5 ч.л.), олія (2,5 ст.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Для початку відміряйте потрібну кількість борошна. Щоб тісто вийшло ідеальним, борошно слід просіяти через сито. Можна це зробити відразу в ту миску, в якій замішуватимете тісто на вареники.

Додайте в тарілку сіль та олію. Перемішайте і зробіть у борошняній суміші виїмку, куди влийте гарячу воду. Вона має бути киплячою, щоб тісто заварилося. Після того, як влили окроп, відразу перемішайте його з мукою, спочатку ложкою, щоб не обпектися, потім руками. При замішуванні ви відчуєте, як тісто відразу стає м'яким та еластичним.

Готове тісто не використовуйте одразу, а відкладіть його на 20 хвилин. Зверху накрийте харчовою плівкою або вологим рушником, щоб не обвітрювалося. За цей час можна приготувати начинки для вареників. З цього тіста можна ліпити як солодкі вареники, так і вареники з картоплею, м'ясом, капустою і так далі. Загалом заварне тісто для вареників універсальне.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні