У приготуванні будь-яких вареників важливу роль відіграє тісто. Воно має бути м'яким, ніжним, еластичним, не липнути до рук і добре склеювати краї. theLime розповість, як зробити тісто для вареників на окропі, щоб вони не розвалювалися під час приготування та після заморозки. Готові вироби з цього тіста здивують вас своїм чудовим смаком.
Інгредієнти: борошно пшеничне (300 г), окріп (150 мл), сіль (0,5 ч.л.), олія (2,5 ст.л.).
Приготування:
Для початку відміряйте потрібну кількість борошна. Щоб тісто вийшло ідеальним, борошно слід просіяти через сито. Можна це зробити відразу в ту миску, в якій замішуватимете тісто на вареники.
Додайте в тарілку сіль та олію. Перемішайте і зробіть у борошняній суміші виїмку, куди влийте гарячу воду. Вона має бути киплячою, щоб тісто заварилося. Після того, як влили окроп, відразу перемішайте його з мукою, спочатку ложкою, щоб не обпектися, потім руками. При замішуванні ви відчуєте, як тісто відразу стає м'яким та еластичним.
Готове тісто не використовуйте одразу, а відкладіть його на 20 хвилин. Зверху накрийте харчовою плівкою або вологим рушником, щоб не обвітрювалося. За цей час можна приготувати начинки для вареників. З цього тіста можна ліпити як солодкі вареники, так і вареники з картоплею, м'ясом, капустою і так далі. Загалом заварне тісто для вареників універсальне.
- Раніше ми розповідали, як приготувати ніжні ліниві вареники з картоплею.
- Читайте також на theLime, як зробити ідеальне дріжджове тісто і не зіпсувати випічку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.