Шарлотка - класичний пиріг, який найчастіше готують із яблуками. Проте в сезон полуниці не зайвим буде поекспериментувати з начинкою: кисло-солодкі ягоди зроблять шарлотку особливо ніжною та смачною. Крім того, з приготуванням цього пирога із п'яти інгредієнтів впорається навіть школяр.
Інгредієнти: 3 яйця, 200 г борошна, 150 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 300 г полуниці.
Приготування:
Розбийте яйця, відокремте жовтки від білків. Спочатку ретельно збийте міксером білки до пишної піни, після чого додайте жовтки і знову збийте.
Борошно просіюємо, змішуємо з розпушувачем і акуратно вводимо в яєчну суміш, безперервно збиваючи.
До тіста додаємо цукор і ще раз збиваємо до однорідної консистенції.
Полуницю миємо, видаляємо живці і розрізаємо на дві частини кожну ягоду.
Форму для випічки застилаємо пергаментом, борти змащуємо вершковим маслом і виливаємо більшу частину тіста. Зверху викладаємо полуницю і поливаємо тістом, що залишилося.
У розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо шарлотку з полуницею 30 хвилин. За готовністю пиріг можна посипати цукровою пудрою.
- Читайте також, як приготувати смачний шоколадний десерт брауні з полуницею .
- Раніше шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився полуничного пирога, який назвав паляниця з полуницею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.