Лайм

Як приготувати повітряну шарлотку з полуницею: простий рецепт

За бажання, начинку можна замінити звичними яблуками

Шарлотка - класичний пиріг, який найчастіше готують із яблуками. Проте в сезон полуниці не зайвим буде поекспериментувати з начинкою: кисло-солодкі ягоди зроблять шарлотку особливо ніжною та смачною. Крім того, з приготуванням цього пирога із п'яти інгредієнтів впорається навіть школяр.

Інгредієнти: 3 яйця, 200 г борошна, 150 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 300 г полуниці.

Фото: Getty Images

Приготування:

Розбийте яйця, відокремте жовтки від білків. Спочатку ретельно збийте міксером білки до пишної піни, після чого додайте жовтки і знову збийте.

Борошно просіюємо, змішуємо з розпушувачем і акуратно вводимо в яєчну суміш, безперервно збиваючи.

До тіста додаємо цукор і ще раз збиваємо до однорідної консистенції.

Полуницю миємо, видаляємо живці і розрізаємо на дві частини кожну ягоду.

Форму для випічки застилаємо пергаментом, борти змащуємо вершковим маслом і виливаємо більшу частину тіста. Зверху викладаємо полуницю і поливаємо тістом, що залишилося.

У розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо шарлотку з полуницею 30 хвилин. За готовністю пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні