Існує багато рецептів тіста для вареників, але воно по-різному поєднується з солодкою і солоною начинкою. Так, для ситних вареників із сиром або м'ясом добре підходить заварне тісто на воді, а ось ягідну начинку вигідно відтінює пишне тісто на кефірі. Рекомендуємо спробувати цей рецепт у сезон полуниці.
Інгредієнти: 250 мл кефіру, 1 ст.л. цукру, 500 г борошна, 400 г полуниці, 1 ч.л. соди, 1 щіпка солі.
Приготування:
Полуницю помийте, просушіть, поріжте на шматочки і засипте цукром (1 столова ложка або більше, якщо вам подобається більш солодка начинка).
Борошно просійте, змішайте з сіллю, содою і добре перемішайте.
У муку повільно влийте кефір, перемішайте і замісіть тісто.
Тісто розділіть на дві частини, розкотіть на чистій поверхні столу тонким шаром.
Наріжте тісто на кружечки за допомогою склянки, після чого викладіть полуницю. Вареники закривайте кіскою від центру до країв.
У розігрітій мультиварці або пароварці вареники варять 6-8 хвилин. Якщо пароварки немає, наберіть воду в каструлю, міцно обв'яжіть її марлею і викладіть вареники зверху. Високою кришкою накрийте вареники з полуницею та варіть на пару 5-7 хвилин.
Готові вареники посипте цукром та подавайте зі сметаною.
- Читайте, як приготувати ніжні ліниві вареники з картоплею.
- Дізнайтеся, як зробити ідеальне дріжджове тісто та не зіпсувати випічку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.