У приготуванні пельменів чи вареників важливу роль відіграє тісто. Рецептів існує безліч: на воді, кефірі, молоці, мінеральній воді, а також з яйцями та без. theLime розповість варіант на окропі. Заварне тісто готується дуже швидко, виходить м'яким, еластичним і зовсім не липне до рук.
Інгредієнти: борошно (3 склянки), вода (1 склянка), яйце (1 шт.), олія (3 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.).
Приготування:
У глибоку миску вбийте яйце, додайте сіль, олію і перемішайте віночком чи виделкою, відставте убік. Воду закип'ятіть.
В іншу миску просійте борошно, зробіть поглиблення і вилийте яєчну суміш. Змішайте із борошном, щоб яйце не зварилося при заварюванні тіста.
Потім влийте склянку окропу, знятого з вогню, і перемішайте. Спочатку лопаткою поки гаряче, потім викладіть на стіл і замісіть руками. Робочу поверхню не потрібно посипати борошном або змащувати олією - тісто не прилипатиме. Вимішуйте тісто протягом 5-10 хвилин, поки воно не стане м'яким та еластичним.
Готове тісто накрийте мискою або харчовою плівкою, щоб не підсихало. Таке тісто підійде для ліплення й пельменів, й вареників.
- Раніше ми розповідали, як зробити ідеальне дріжджове тісто та не зіпсувати випічку.
- Читайте також на theLime, в чому секрет ідеального тіста для вареників.