Лайм

Як правильно готувати заварне тісто для вареників та пельменів: простий рецепт

Тісто виходить м'яким, але добре тримає форму

У приготуванні пельменів чи вареників важливу роль відіграє тісто. Рецептів існує безліч: на воді, кефірі, молоці, мінеральній воді, а також з яйцями та без. theLime розповість варіант на окропі. Заварне тісто готується дуже швидко, виходить м'яким, еластичним і зовсім не липне до рук.

Інгредієнти: борошно (3 склянки), вода (1 склянка), яйце (1 шт.), олія (3 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.).

Фото: Pixabay

Приготування:

У глибоку миску вбийте яйце, додайте сіль, олію і перемішайте віночком чи виделкою, відставте убік. Воду закип'ятіть.

В іншу миску просійте борошно, зробіть поглиблення і вилийте яєчну суміш. Змішайте із борошном, щоб яйце не зварилося при заварюванні тіста.

Потім влийте склянку окропу, знятого з вогню, і перемішайте. Спочатку лопаткою поки гаряче, потім викладіть на стіл і замісіть руками. Робочу поверхню не потрібно посипати борошном або змащувати олією - тісто не прилипатиме. Вимішуйте тісто протягом 5-10 хвилин, поки воно не стане м'яким та еластичним.

Готове тісто накрийте мискою або харчовою плівкою, щоб не підсихало. Таке тісто підійде для ліплення й пельменів, й вареників.

Фото: Pixabay

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні