Багато господинь намагаються балувати свою родину смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили французький омлет "Пуляр", цього разу приготуйте білковий омлет на пару. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Такий омлет вважається дієтичним – річ у тому, що яєчний білок засвоюється організмом людини на 93%, містить мінімальну кількість жирів та вуглеводів, у ньому відсутній холестерин. Його можна вживати як при захворюваннях ШКТ та печінки, так і для зменшення ваги.
Інгредієнти: яєчні білки (2 шт.), молоко (120 мл), сіль (щіпка).
Приготування:
Курячі яйця промиваємо у проточній воді, а потім відокремлюємо білки від жовтків. Перше яйце розбиваємо у глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці. Виконуємо те саме і з другим яйцем.
У чистому посуді за допомогою вінчика збиваємо білки із сіллю – доти, доки не утвориться піна. Додаємо молоко і продовжуємо збивати. Потім переливаємо суміш у форму, в якій омлет готуватиметься.
У пароварку наливаємо воду, ставимо її на плиту і чекаємо, доки вода закипить. Форму з омлетом поміщаємо на решітку, закриваємо пароварку кришкою. Готуємо омлет на пару приблизно 10-15 хвилин. Такий омлет також можна зробити у мультиварці, вибравши режим "На пару".
Подаємо дієтичний омлет з овочами та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати часникові стрілки із яйцем.
- Читайте також на theLime, як зробити шакшуку з овочами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.