Лайм

Як приготувати дієтичний білковий омлет на пару: простий рецепт

Це чудовий варіант сніданку для дітей та дорослих

Багато господинь намагаються балувати свою родину смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили французький омлет "Пуляр", цього разу приготуйте білковий омлет на пару. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Такий омлет вважається дієтичним – річ у тому, що яєчний білок засвоюється організмом людини на 93%, містить мінімальну кількість жирів та вуглеводів, у ньому відсутній холестерин. Його можна вживати як при захворюваннях ШКТ та печінки, так і для зменшення ваги.

Інгредієнти: яєчні білки (2 шт.), молоко (120 мл), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячі яйця промиваємо у проточній воді, а потім відокремлюємо білки від жовтків. Перше яйце розбиваємо у глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, підносимо шийку до жовтка і плавно розтискаємо стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці. Виконуємо те саме і з другим яйцем.

У чистому посуді за допомогою вінчика збиваємо білки із сіллю – доти, доки не утвориться піна. Додаємо молоко і продовжуємо збивати. Потім переливаємо суміш у форму, в якій омлет готуватиметься.

У пароварку наливаємо воду, ставимо її на плиту і чекаємо, доки вода закипить. Форму з омлетом поміщаємо на решітку, закриваємо пароварку кришкою. Готуємо омлет на пару приблизно 10-15 хвилин. Такий омлет також можна зробити у мультиварці, вибравши режим "На пару".

Подаємо дієтичний омлет з овочами та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні