Лайм

Як приготувати ліниві голубці в духовці: простий рецепт з рисом та капустою

Така страва замінить повноцінний обід чи вечерю

Кожна господиня навіть під час війни намагається балувати сім'ю різноманітними стравами. І якщо ви вже готували курячі тефтелі в томатному соусі, цього разу урізноманітніть своє меню лінивими голубцями. theLime ділиться простим рецептом у духовці.

Інгредієнти для голубців: фарш зі свинини та яловичини (600 г), рис (35 г), капуста (200 г), яйце (1 шт.), цибуля (1 шт.), сіль, перець чорний мелений, рослинна олія (1 ст. л.).

Інгредієнти для соусу: морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), болгарський перець (0,5 шт.), сметана (200 г), вода (250 мл), сіль (за смаком), олія (2 ст. л.), пшеничне борошно (1 ст. л.), сухий базилік (1 ч. л.), спеції (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо декілька разів – до прозорої води. Потім відварюємо його до напівготовності, відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки він охолоне.

Для приготування лінивих голубців знадобиться м'ясо свинини та яловичини, яке необхідно попередньо промити, порізати на невеликі шматочки та подрібнити за допомогою м'ясорубки у фарш. Очищений лук також пропускаємо через м'ясорубку або тремо на терці.

Капусту споліскуємо, знімаємо кілька верхніх листочків і дрібно шаткуємо ножем. У невеликій каструлі кип'ятимо воду, потім опускаємо в неї капусту на 2-3 хвилини, щоб вона стала м'якою. Потім відкидаємо капусту на друшляк, щоб з неї витікала зайва рідина. Чекаємо, поки вона охолоне.

У великій мисці з'єднуємо підготовлені рис, фарш з цибулею та капусту, солимо, перчимо за смаком, додаємо яйце і вимішуємо руками. Формуємо невеликі котлети круглої або довгастої форми.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо ліниві голубці на сильному вогні до рум'яної скоринки кілька хвилин. Викладаємо у форму для запікання.

Тепер приготуємо соус: беремо моркву, цибулю і болгарський перець - їх необхідно промити під проточною водою. Моркву та цибулю очищаємо, моркву тремо на терці, а цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок та подрібнюємо ножем.

Сковороду розігріваємо з олією. Викладаємо цибулю та моркву, обсмажуємо на середньому вогні, періодично помішуючи. Через 5-7 хвилин додаємо болгарський перець, готуємо все разом ще 5 хвилин. Слідом посипаємо овочі борошном, перемішуємо та виливаємо на сковороду сметану. Потім додаємо гарячу воду та сіль. Готуємо ще близько 3 хвилин, потім додаємо сухий базилік та інші спеції до смаку. Перемішуємо, чекаємо ще буквально хвилину та знімаємо з вогню.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Поливаємо ліниві голубці сметанним соусом і відправляємо в гарячу духову шафу на 30-40 хвилин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо апетитну страву та подаємо до столу з будь-яким салатом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби

Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати

Як у домашніх умовах приготувати макарони з соусом зі шпинату та базиліка, щоб урізноманітнити своє меню оригінальною стравою  

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину