Лайм

Як приготувати українські вареники з вишнею: простий рецепт від Лізи Глінської

Встигніть приготувати, поки сезон ягід у розпалі

Переможниця шоу "МастерШеф-2", а пізніше - суддя цього кулінарного проекту Ліза Глінська, яка нещодавно вийшла заміж, поділилася простим рецептом українських вареників. Начинку вона пропонує зробити з вишні – сезонної літньої ягоди. Також кулінар розкрила маленькі хитрощі приготування ідеального тіста, яке підійде не тільки для вареників.

"Друзі, шукаєте, що зараз можна приготувати з вишнею? А також як робити тісто, яке підійшло б для вареників, чебуреків, хінкалі та пельменів? Давайте готувати разом! Я навчу вас всьому, що знаю. Ну що, хто зі мною?" , - написала Ліза в Instagram.


Інгредієнти для заварного тіста: борошно (500 г), сіль (10 г), окріп (250 мл), рафінована соняшникова олія (50 мл).

Інгредієнти для начинки: вишня, цукор.

Приготування:

Розчиніть сіль в окропі та влийте цей розчин у борошно. Додайте олію та перемішайте. Спочатку робіть це виделкою, щоб не обпектися, потім замісіть руками. Довго вимішувати тісто не потрібно, воно не має бути однорідним. Залиште тісто в мисці, накрийте харчовою плівкою або кухонним рушником. Нехай у такому вигляді стоїть на столі приблизно одну годину.

Після цього дістаньте тісто з миски і трохи обомніть його на столі, борошно додавати не потрібно. Загорніть його в пакет і відправте в холодильник на 2-3 години, після чого можна використовувати тісто для ліплення вареників. Крім того, у такому вигляді тісто може зберігатися у холодильнику до трьох днів.

Готове тісто тонко розкотайте на підпиленому борошном столі та видавіть кружки, діаметром 6 см. На кожне коло висипте цукор (за смаком), покладіть 2-3 вишеньки (можна з кісточкою, можна без) та скріпіть краї. З такої кількості тіста виходить приблизно 70 вареників.

У глибоку каструлю налийте воду, додайте сіль та доведіть до кипіння. Потім закиньте вареники та варіть приблизно 2-3 хвилини. Подавайте з вершковим маслом чи сметаною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини