Під час війни необхідно ще ретельніше стежити за раціоном своїх близьких, особливо дітей. Урізноманітнити звичне меню можна компотом із полуниці або вишневим киселем. theLime підібрав для вас простий рецепт останнього.
Інгредієнти: вишня (300 г), крохмаль (3-4 ст. л.), вода (1-1,2 л), цукор (100 г).
Приготування:
Вишню ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо хвостики та кісточки.
Викладаємо ягоди в невеликий сотейник і засипаємо цукром. Залишаємо приблизно на годину, щоб вони пустили сік.
В іншій каструлі кип'ятимо 1 л води. Потім у киплячу воду перекладаємо вишню з цукром, варимо на середньому вогні близько 5-7 хвилин, періодично перемішуючи.
У невеликій мисці розводимо крохмаль у 200 мл води. Переливаємо в каструлю з вишнями, доводимо до кипіння. Варимо кілька хвилин - маса повинна загуснути, потім знімаємо з плити.
Чекаємо, поки вишневий кисіль охолоне, і розливаємо в чашки.
- Раніше ми розповіли, як зробити густе варення із черешні без кісточок.
- Читайте також на theLime, як правильно заморожувати вишню, щоб зберегти вітаміни до зими.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.