Кожна господиня має свій фірмовий рецепт мармеладу, варення або джему, яким вона часто пригощає рідних. І якщо ви вже балували близьких варенням із полуниці з бананом, цього разу зробіть густе варення з черешні. theLime підібрав перевірений рецепт.
Інгредієнти: черешня (1 кг), цукор (500 г), лимонна кислота (2 г) або лимон (0,5 шт.).
Приготування:
Черешню перебираємо від гнилих або зіпсованих ягід, промиваємо, видаляємо хвостики та листочки. Потім необхідно позбутися кісточок будь-яким зручним способом.
Викладаємо підготовлені ягоди в каструлю, в якій варитимемо варення. Засипаємо їх цукром та залишаємо на 10 хвилин. Якщо черешня солодка – цукру потрібно вдвічі менше, ніж ягід, якщо ні – цукру можна додати більше.
Ставимо каструлю на плиту і періодично помішуємо. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 5-7 хвилин, а для густого варення знадобиться 15-20 хвилин. Наприкінці додаємо лимонну кислоту або нарізаний шматочками лимон.
Тим часом необхідно простерилізувати банки та кришки. Це можна зробити в мікрохвильовій печі, якщо банки невеликі (до 0,5 л), на водяній бані або ж в духовці. Якщо ви вибрали останній спосіб, банки потрібно ставити в холодну духовку, щоб вони не лопнули від перепаду температур, а поступово нагрівалися. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо кілька хвилин.
Гаряче варення розливаємо в стерильні банки та закриваємо (закочуємо) кришками. Якщо ви хочете, щоб варення вийшло дуже густе, то сік, що виділився в процесі варіння, частково залиште в каструлі.
Перевертаємо банки догори дном і накриваємо теплою ковдрою або пледом. Залишаємо їх у такому положенні до повного остигання (приблизно на добу). Потім переносимо банки у льох чи будь-яке інше темне прохолодне місце.
Взимку дістаємо варення і подаємо до млинців або оладок.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачне вишневе варення з желатином.
- Читайте також на theLime, що можна зробити зі смородиною на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.