Лайм

Як зробити густе варення з черешні без кісточок: рецепт на зиму

Приготувати його дуже просто

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт мармеладу, варення або джему, яким вона часто пригощає рідних. І якщо ви вже балували близьких варенням із полуниці з бананом, цього разу зробіть густе варення з черешні. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти: черешня (1 кг), цукор (500 г), лимонна кислота (2 г) або лимон (0,5 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Черешню перебираємо від гнилих або зіпсованих ягід, промиваємо, видаляємо хвостики та листочки. Потім необхідно позбутися кісточок будь-яким зручним способом.

Викладаємо підготовлені ягоди в каструлю, в якій варитимемо варення. Засипаємо їх цукром та залишаємо на 10 хвилин. Якщо черешня солодка – цукру потрібно вдвічі менше, ніж ягід, якщо ні – цукру можна додати більше.

Ставимо каструлю на плиту і періодично помішуємо. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 5-7 хвилин, а для густого варення знадобиться 15-20 хвилин. Наприкінці додаємо лимонну кислоту або нарізаний шматочками лимон.

Тим часом необхідно простерилізувати банки та кришки. Це можна зробити в мікрохвильовій печі, якщо банки невеликі (до 0,5 л), на водяній бані або ж в духовці. Якщо ви вибрали останній спосіб, банки потрібно ставити в холодну духовку, щоб вони не лопнули від перепаду температур, а поступово нагрівалися. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо кілька хвилин.

Гаряче варення розливаємо в стерильні банки та закриваємо (закочуємо) кришками. Якщо ви хочете, щоб варення вийшло дуже густе, то сік, що виділився в процесі варіння, частково залиште в каструлі.

Перевертаємо банки догори дном і накриваємо теплою ковдрою або пледом. Залишаємо їх у такому положенні до повного остигання (приблизно на добу). Потім переносимо банки у льох чи будь-яке інше темне прохолодне місце.

Взимку дістаємо варення і подаємо до млинців або оладок.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби

Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати

Як у домашніх умовах приготувати макарони з соусом зі шпинату та базиліка, щоб урізноманітнити своє меню оригінальною стравою  

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину