Соєвий соус – універсальний компонент, який не тільки замінює сіль, але й надає страві пікантного азіатського колориту. Дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом локшини з яйцем та соєвим соусом, який порадує оригінальним смаком та простотою.
Інгредієнти: 200 г локшини, 3 яйця, 1 пучок зеленої цибулі, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. олії, 1 ч. л. винного чи бальзамічного оцту, сіль та перець за смаком, 2 ст. л. насіння кунжуту.
Приготування:
Зваріть локшину в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці. Відкиньте на друшляк, промийте і залиште на кілька хвилин, щоб вода стекла.
Яйця збийте з 2 ст. л. води, соєвим соусом та оцтом.
Сковороду розігрійте, змастіть олією і вилийте яєчну суміш. Вона має схопитися тонким омлетом.
Омлет перекладіть на обробну дошку, трохи охолодіть і наріжте тонкою соломкою.
Зелену цибулю дрібно наріжте.
У сковороді розігрійте 1 ст. л. рослинної олії, покладете в неї зелену цибулю, 1 ст. л. кунжуту та трохи солі. Обсмажуйте протягом 1 хвилини, після чого додайте локшину та омлет.
Страву поперчіть за смаком, підігрівайте помішуючи протягом 1-2 хвилин, посипте кунжутом і подавайте до столу.
- Читайте також, як приготувати на сніданок сирний омлет із зеленню.
- Раніше ми розповідали, як приготувати вдома тайську локшину вок.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше