Лайм

Як приготувати смачний овочевий торт із кабачків: простий рецепт

Смачна літня страва для любителів овочів

Торт із кабачків або кабачковий торт – те, що вам неодмінно варто приготувати у сезон овочів. Смачна літня закуска стане чудовою заміною важким м'ясним стравам та альтернативою кабачковим оладкам. theLime поділиться перевіреним рецептом овочевого торта з кабачків із сиром та помідорами.

Інгредієнти: молоді кабачки (500-600 г), яйця (2 шт.), цибуля зелена (1 пучок), сіль, перець чорний свіжомелений (за смаком), помідори свіжі (3-4 шт.), часник (1-2 зубчика), сметана (3-4 ст. л.), майонез (3-4 ст. л.), кріп подрібнений (1 ст. л.), сир напівтвердий (60 г), зелень петрушки для прикраси (за бажанням), рослинна олія для смаження кабачкових коржів.

Фото: Getty Images

Приготування:

Кабачки натріть на великій тертці, трохи посоліть, перемішайте і добре відіжміть від соку, що виділявся. Додайте яйця та перемішайте. Потім висипте борошно і додайте подрібнену зелену цибулю. Посоліть за смаком. Тісто має вийти в міру густим, як на оладки.

У розігріту сковороду налийте олію і викладіть кабачкову масу, розподіливши по всьому дну, щоб вийшов млинець. Обсмажуйте з двох боків до рум'яної скоринки. Те саме проробіть з рештою тіста. Дайте млинцям трохи охолонути.

Тим часом у мисці з'єднайте майонез, сметану, кріп та пропущений через прес часник.

Зберіть торт. Змастіть соусом кабачковий корж, зверху викладіть кружечки помідорів, посоліть, поперчіть та посипте тертим сиром. Повторіть з кожним млинцем. Верхній млинець змастіть соусом і прикрасьте подрібненою петрушкою та помідорами. Готовий торт з кабачків поставте в холодильник на дві години, після чого наріжте порційними шматочками та подавайте до столу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Прогноз вже почав збуватися: астролог, що передбачив війну в Україні, назвав дату її завершення

Астролог Дмитро Уранус спрогнозував можливі переговори з РФ восени 2024 року і закінчення війни навесні 2025 року

Як приготувати лимонад вдома: 5 рецептів напою, що врятує в спеку

Як приготувати лимонад в домашніх умовах - пропонуємо спробувати перевірені рецепти від Євгена Клопотенка

Енергії успіху і робота на результат: астропрогноз на тиждень з 1 по 7 липня

Астрологи склали гороскоп на тиждень з 1 по 7 липня і розповіли, що означає цей час і як його використати найкраще