Торт із кабачків або кабачковий торт – те, що вам неодмінно варто приготувати у сезон овочів. Смачна літня закуска стане чудовою заміною важким м'ясним стравам та альтернативою кабачковим оладкам. theLime поділиться перевіреним рецептом овочевого торта з кабачків із сиром та помідорами.
Інгредієнти: молоді кабачки (500-600 г), яйця (2 шт.), цибуля зелена (1 пучок), сіль, перець чорний свіжомелений (за смаком), помідори свіжі (3-4 шт.), часник (1-2 зубчика), сметана (3-4 ст. л.), майонез (3-4 ст. л.), кріп подрібнений (1 ст. л.), сир напівтвердий (60 г), зелень петрушки для прикраси (за бажанням), рослинна олія для смаження кабачкових коржів.
Приготування:
Кабачки натріть на великій тертці, трохи посоліть, перемішайте і добре відіжміть від соку, що виділявся. Додайте яйця та перемішайте. Потім висипте борошно і додайте подрібнену зелену цибулю. Посоліть за смаком. Тісто має вийти в міру густим, як на оладки.
У розігріту сковороду налийте олію і викладіть кабачкову масу, розподіливши по всьому дну, щоб вийшов млинець. Обсмажуйте з двох боків до рум'яної скоринки. Те саме проробіть з рештою тіста. Дайте млинцям трохи охолонути.
Тим часом у мисці з'єднайте майонез, сметану, кріп та пропущений через прес часник.
Зберіть торт. Змастіть соусом кабачковий корж, зверху викладіть кружечки помідорів, посоліть, поперчіть та посипте тертим сиром. Повторіть з кожним млинцем. Верхній млинець змастіть соусом і прикрасьте подрібненою петрушкою та помідорами. Готовий торт з кабачків поставте в холодильник на дві години, після чого наріжте порційними шматочками та подавайте до столу.
- Раніше ми розповіли, що приготувати з кабачків на сніданок.
- Читайте також на theLime, як приготувати ароматні оладки з кабачка з лососем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.