За останні декілька місяців через війну багато господинь згадали рецепти своїх бабусь та прабабусь і навчилися випікати різні види хліба. І якщо ви вже робили тонкий лаваш на сковороді, цього разу приготуйте італійський хліб Фокача з оливками та помідорами. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: пресовані дріжджі (25 г), тепла вода (300 г), сіль (1,5 ч. л.), цукор (1 ч. л.), оливкова олія (3 ст. л.), борошно (450) г), помідори чері, оливки, розмарин.

Фото: pixabay.com

Приготування:

У невелику миску руками розламуємо пресовані (живі) дріжджі, додаємо до них воду, перемішуємо до їх повного розчинення.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

До дріжджів додаємо сіль, цукор, рослинну олію, потім перемішуємо все до однорідності. У два етапи додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Воно має вийти дуже м'яким і липким, борошна більше не додаємо.

Змащуємо руки олією і вимішуємо тісто приблизно 10 хвилин. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на годину у теплому місці.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Духовку наперед розігріваємо до 220°С.

Помідори чері промиваємо під проточною водою, оливки нарізаємо кружальцями.

Через вказаний проміжок часу перекладаємо тісто на деко, застелене пергаментом і трохи змащене олією, розрівнюємо у формі, залишаємо ще на 30 хвилин. Поливаємо олією, викладаємо помідори та оливки. За бажанням посипаємо розмарином.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо при температурі 220°C приблизно 30 хвилин.

Потім дістаємо і чекаємо, поки Фокача охолоне.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.