Лайм

Як приготувати італійський хліб Фокача в домашніх умовах: простий рецепт

Побалуйте своїх рідних на дозвіллі

За останні декілька місяців через війну багато господинь згадали рецепти своїх бабусь та прабабусь і навчилися випікати різні види хліба. І якщо ви вже робили тонкий лаваш на сковороді, цього разу приготуйте італійський хліб Фокача з оливками та помідорами. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: пресовані дріжджі (25 г), тепла вода (300 г), сіль (1,5 ч. л.), цукор (1 ч. л.), оливкова олія (3 ст. л.), борошно (450) г), помідори чері, оливки, розмарин.

Фото: pixabay.com

Приготування:

У невелику миску руками розламуємо пресовані (живі) дріжджі, додаємо до них воду, перемішуємо до їх повного розчинення.

До дріжджів додаємо сіль, цукор, рослинну олію, потім перемішуємо все до однорідності. У два етапи додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Воно має вийти дуже м'яким і липким, борошна більше не додаємо.

Змащуємо руки олією і вимішуємо тісто приблизно 10 хвилин. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на годину у теплому місці.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Духовку наперед розігріваємо до 220°С.

Помідори чері промиваємо під проточною водою, оливки нарізаємо кружальцями.

Через вказаний проміжок часу перекладаємо тісто на деко, застелене пергаментом і трохи змащене олією, розрівнюємо у формі, залишаємо ще на 30 хвилин. Поливаємо олією, викладаємо помідори та оливки. За бажанням посипаємо розмарином.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо при температурі 220°C приблизно 30 хвилин.

Потім дістаємо і чекаємо, поки Фокача охолоне.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні