За останні декілька місяців через війну багато господинь згадали рецепти своїх бабусь та прабабусь і навчилися випікати різні види хліба. І якщо ви вже робили тонкий лаваш на сковороді, цього разу приготуйте італійський хліб Фокача з оливками та помідорами. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: пресовані дріжджі (25 г), тепла вода (300 г), сіль (1,5 ч. л.), цукор (1 ч. л.), оливкова олія (3 ст. л.), борошно (450) г), помідори чері, оливки, розмарин.
Приготування:
У невелику миску руками розламуємо пресовані (живі) дріжджі, додаємо до них воду, перемішуємо до їх повного розчинення.
До дріжджів додаємо сіль, цукор, рослинну олію, потім перемішуємо все до однорідності. У два етапи додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Воно має вийти дуже м'яким і липким, борошна більше не додаємо.
Змащуємо руки олією і вимішуємо тісто приблизно 10 хвилин. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на годину у теплому місці.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Духовку наперед розігріваємо до 220°С.
Помідори чері промиваємо під проточною водою, оливки нарізаємо кружальцями.
Через вказаний проміжок часу перекладаємо тісто на деко, застелене пергаментом і трохи змащене олією, розрівнюємо у формі, залишаємо ще на 30 хвилин. Поливаємо олією, викладаємо помідори та оливки. За бажанням посипаємо розмарином.
Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо при температурі 220°C приблизно 30 хвилин.
Потім дістаємо і чекаємо, поки Фокача охолоне.
- Раніше ми розповіли, які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоби був смачним і не кришився.
- Читайте також на theLime, як приготувати піту - хліб, в який можна покласти будь-яку начинку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.