Лайм

Як приготувати кабачкові човники з фаршем у духовці: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

У самому розпалі сезон кабачків. Тому чимало господинь намагаються балувати своїх близьких оригінальними стравами з цього овочу. І якщо ви вже робили смажені кабачки у соєвому соусі, цього разу приготуйте човники з фаршем та сиром. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: кабачки (4-5 шт.), яловичий фарш (500 г), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), помідори (1-2 шт.), сир сулугуні (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої страви можна взяти готовий магазинний фарш або м'ясо, наприклад, яловичину, порізати його на шматочки і пропустити через м'ясорубку.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо ножем досить дрібно.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо спочатку приблизно 5 хвилин цибулю, потім додаємо часник. Потім викладаємо на сковороду фарш і обсмажуємо все разом близько 7-10 хвилин.

Кабачки промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Розрізаємо навпіл уздовж, вирізаємо м'якоть, формуючи човники. М'якоть нарізаємо невеликим кубиком.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього човники із кабачка, солимо їх і відправляємо запікати на 15 хвилин.

Тим часом помідори миємо, робимо на них надрізи, обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо кубиком і разом із м'якоттю кабачка додаємо до сковороди з фаршем, обсмажуємо ще приблизно 5 хвилин. Солимо і додаємо спеції за смаком.

Сир сулугуні чи будь-який інший сир, який добре плавиться у духовці, тремо на терці.

Виймаємо із духовки запечені човники, викладаємо в них обсмажену начинку, зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо запікати ще приблизно на 15 хвилин.

Виймаємо апетитні кабачки-човники із духовки, перекладаємо на тарілку для подачі.

Подаємо до столу смачну страву на обід чи вечерю, посипавши нарізаною зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі