Лайм

Як приготувати кабачкові човники з фаршем у духовці: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

У самому розпалі сезон кабачків. Тому чимало господинь намагаються балувати своїх близьких оригінальними стравами з цього овочу. І якщо ви вже робили смажені кабачки у соєвому соусі, цього разу приготуйте човники з фаршем та сиром. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: кабачки (4-5 шт.), яловичий фарш (500 г), цибуля (1 шт.), часник (2-3 зубчики), помідори (1-2 шт.), сир сулугуні (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такої страви можна взяти готовий магазинний фарш або м'ясо, наприклад, яловичину, порізати його на шматочки і пропустити через м'ясорубку.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо ножем досить дрібно.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо спочатку приблизно 5 хвилин цибулю, потім додаємо часник. Потім викладаємо на сковороду фарш і обсмажуємо все разом близько 7-10 хвилин.

Кабачки промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Розрізаємо навпіл уздовж, вирізаємо м'якоть, формуючи човники. М'якоть нарізаємо невеликим кубиком.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього човники із кабачка, солимо їх і відправляємо запікати на 15 хвилин.

Тим часом помідори миємо, робимо на них надрізи, обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо кубиком і разом із м'якоттю кабачка додаємо до сковороди з фаршем, обсмажуємо ще приблизно 5 хвилин. Солимо і додаємо спеції за смаком.

Сир сулугуні чи будь-який інший сир, який добре плавиться у духовці, тремо на терці.

Виймаємо із духовки запечені човники, викладаємо в них обсмажену начинку, зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо запікати ще приблизно на 15 хвилин.

Виймаємо апетитні кабачки-човники із духовки, перекладаємо на тарілку для подачі.

Подаємо до столу смачну страву на обід чи вечерю, посипавши нарізаною зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні