Сезон кабачків у самому розпалі. І якщо ви вже пробували робити смажені кабачки у соєвому соусі, а також закрили кабачкову ікру на зиму, цього разу побалуйте своїх близьких небанальними стравами з цього овочу. theLime підібрав для вас кілька перевірених рецептів.
Нагетси з кабачків
Інгредієнти: кабачки (800 г), сіль (1 ч. л.), копчена паприка (1/2 ч. л.), гранульований часник (1/4 ч. л.), чорний перець (1/8 ч. л.), червоний перець (1/8 ч. л.).
Інгредієнти для панірування: борошно, яйця (3 шт.), сіль (1/2 ч. л.), панірувальні сухарі, олія для смаження.
Приготування:
Кабачки промиваємо, розрізаємо на брусочки, додаємо приправи, наприклад, копчену паприку, гранульований часник, чорний та червоний перці. Залишаємо приблизно на 20 хвилин.
У миску розбиваємо яйця і додаємо до них сіль, трохи збиваємо виделкою. В іншу тарілку висипаємо борошно, а в третю – панірувальні сухарі.
Опускаємо брусочки спочатку в борошно, потім у збиті яйця та панірувальні сухарі.
Розігріваємо сковороду з олією і висипаємо на неї шматочки кабачка в паніровці.
Потім викладаємо на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія.
Подаємо до столу кабачкові нагети відразу після приготування до перших страв або як закуску, доповнюючи їх різними соусами.
Запечені кабачки у сметанному соусі
Інгредієнти: кабачки (1,2 кг), сметана (300 г), яйце (1 шт.), борошно (1,5 ст. л.), олія (5 ст. л.), сіль, перець, паприка, базилік (1 ч. л.), орегано (1 ч. л.), кріп (1 пучок), часник (3 зубчики), вода (150 мл).
Приготування:
Кабачки промиваємо у проточній воді та нарізаємо товстими півкільцями.
У невеликій мисці або тарілці змішуємо олію зі спеціями. Викладаємо нарізані кабачки в пакет-слайдер і виливаємо туди ж олію. Перемішуємо у пакеті, щоб спеції рівномірно розподілилися.
Духовку наперед розігріваємо до 200°С. Деко для випікання змащуємо маслом і викладаємо на нього замариновані кабачки. Ставимо в духовку та випікаємо близько 20-30 хвилин. По можливості під час випікання кабачки перевертаємо.
Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
У мисці змішуємо сметану з кропом і часником, додаємо борошно, яйця та трохи води. Перемішуємо вінчиком до однорідності.
Запечені кабачки дістаємо з духовки та перекладаємо на сковороду. Заливаємо сметанним соусом, доводимо до кипіння, перемішуємо, солимо за смаком. Чекаємо декілька хвилин та знімаємо з плити. Подаємо апетитні кабачки в соусі до столу та насолоджуємось смаком.
Кабачки з підливкою в духовці
Інгредієнти: кабачки (2 шт.), яйця (3 шт.), борошно (3 ст. л.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), вода (1 склянка), молоко (1 склянка), сметана (1 ст. л. з гіркою), борошно для соусу (1 ст. л. з гіркою), сушений часник, орегано, сіль, перець, олія (для смаження), пармезан (50 г).
Приготування:
Кабачки промиваємо у воді, витираємо насухо і нарізаємо кружальцями.
У мисці збиваємо яйця, додаємо до них сіль та перець. В іншу тарілку насипаємо просіяне борошно. Занурюємо кабачки спочатку в борошно, потім в яйце.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією та обсмажуємо на ній кабачки в паніровці. Потім викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Для соусу беремо цибулю та моркву, споліскуємо їх у воді, чистимо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву тремо на середній терці. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо їх на олії, потім додаємо 1 ст. л. з гіркою борошна. Тушкуємо на вогні ще 1-2 хвилини, потім додаємо воду, молоко та сметану. Перемішуємо та всипаємо спеції, знову доводимо соус до кипіння та знімаємо з плити.
Духовку розігріваємо до 180°С.
У форму для запікання викладаємо частину соусу, зверху обсмажені кабачки, зверху знову поливаємо соусом і посипаємо натертим на терці пармезаном. Ставимо у розігріту духовку на 20 хвилин.
Подаємо апетитні кабачки в підливці на обід чи вечерю та насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома нагетси із курячого фаршу.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний овочевий торт із кабачків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.