Лайм

Як смачно приготувати смажені кабачки у соєвому соусі: рецепт сезонної закуски

Спробуйте зробити цю страву на обід чи вечерю

У сезон кабачків чимало господинь намагаються встигнути закрити їх на зиму з кетчупом чилі або ж побалувати свою родину смачним овочевим тортом. Але якщо ви хочете поекспериментувати, приготуйте смажені кабачки в соєвому соусі. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом такої страви.

Інгредієнти: кабачки (4 шт.), соєвий соус (60 мл), часник (3 зубчики), кукурудзяний крохмаль (2 ч. л.), рослинна олія (4 ст. л.), кунжут (за смаком).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Для приготування такої страви необхідно взяти невеликі молоді кабачки. Промиваємо їх під проточною водою і нарізаємо разом із шкіркою довгастими брусочками. Брусочки мають бути досить грубими, щоб під час приготування кабачки не втратили форму.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо кабачки на неї та смажимо на сильному вогні до рум'яної скоринки, періодично акуратно перемішуючи.

У глибокій тарілці змішуємо соєвий соус і крохмаль так, щоб не було грудочок. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес, додаємо в соус і перемішуємо.

Коли кабачки будуть готові, виливаємо у них соєву заправку. Постійно помішуючи, готуємо все разом ще 2-3 хвилини, щоб кожен брусочок рівномірно покрився густим соусом. Якщо соус вийшов занадто густий, доливаємо ще трохи соєвого соусу.

Наприкінці посипаємо кунжутом і знімаємо з вогню.

Подаємо апетитні кабачки в соєвому соусі до столу та насолоджуємось смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times