Лайм

Як зробити солоні кекси з ковбасою та сиром: простий рецепт на закуску

Урізноманітніть своє звичне меню

Майже кожна господиня має улюблений рецепт кексів або, як їх ще називають, мафінів. І якщо ви вже балували рідних сирними кексами з родзинками, цього разу приготуйте солоні з ковбасою та сиром. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), борошно (1 склянка), розпушувач (1 ч. л.), рослинна олія (4 ст. л.), молоко (3/4 склянки), сир (100 г), молочна ковбаса (50 г), ковбаса салямі (50 г), сіль, чорний перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для начинки можна взяти один чи декілька видів ковбаси. Нарізаємо її тонкими скибочками у невелику тарілку. Сир тремо на терці чи нарізаємо дрібним кубиком.

У невелику миску розбиваємо усі яйця. Потім збиваємо їх у піну за допомогою вінчика або міксером на маленькій швидкості, додаючи трохи солі та перцю.

Слідом додаємо у збиті яйця просіяне через сито борошно і розпушувач. Невеликими порціями, тоненькою цівкою вливаємо рослинну олію, весь час збиваючи. У результаті має вийти масляниста тягуча маса. Наприкінці вливаємо молоко і ще раз все ретельно перемішуємо.

Додаємо в тісто подрібнені сир і ковбасу. Перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. У паперові чи силіконові форми для випікання викладаємо підготовлене тісто – так, щоб кожна була заповнена приблизно на дві третини. Ставимо їх у гарячу духовку і випікаємо приблизно 40-45 хвилин до рум'яної скоринки. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Дістаємо апетитні солоні кекси з духовки та насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні