Консервований тунець міцно увійшов до раціону багатьох українців як інгредієнт різних салатів та бутербродних намазок. Якщо у вашому будинку є банка цієї смачної риби, пропонуємо скуштувати ще один простий рецепт у стилі Мімози. Така легка та поживна страва стане чудовим варіантом для сніданку або вечері.
Інгредієнти: банка консервованого тунця у власному соку (180 г), 2-3 курячі яйця, 2-3 огірки, 1 цибулина, 30 г твердого сиру, 150 г сметани або білого несолодкого йогурту, 1 чайна ложка оцту, сіль та перець.
Приготування:
Яйця миємо в проточній воді, відварюємо, після чого білки відокремлюємо від жовтків і натираємо на тертці у дві різні ємності.
Огірки нарізаємо дрібними кубиками.
Твердий сир натираємо на середній тертці.
Цибулю шаткуємо і маринуємо протягом 10 хвилин у такому маринаді: 1 чайна ложка оцту, 1 щіпка солі, півсклянки кип'яченої холодної води.
Зливаємо воду з цибулі і збираємо салат шарами в такій послідовності:
1 - яєчний білок та сметана
2 - тунець та сметана
3 - огірки
4 - цибуля
5 - сир та сметана
6 - яєчний жовток
Такий салат з тунцем вийде значно легшим за класичну Мімозу з майонезом, але не здаватиметься прісним завдяки солонуватій рибі і виразній маринованій цибулі.
- Читайте також, як приготувати смачну пасту з тунцем та базиліком.
- Раніше ми розповідали, як зробити вдома консервований горошок для салатів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.