Лайм

Як приготувати салат шарами з тунцем у стилі Мімози: простий рецепт

Спробуйте цю страву на дозвіллі

Консервований тунець міцно увійшов до раціону багатьох українців як інгредієнт різних салатів та бутербродних намазок. Якщо у вашому будинку є банка цієї смачної риби, пропонуємо скуштувати ще один простий рецепт у стилі Мімози. Така легка та поживна страва стане чудовим варіантом для сніданку або вечері.

Інгредієнти: банка консервованого тунця у власному соку (180 г), 2-3 курячі яйця, 2-3 огірки, 1 цибулина, 30 г твердого сиру, 150 г сметани або білого несолодкого йогурту, 1 чайна ложка оцту, сіль та перець.

Фото: instagram.com/marafon_shydnenia/

Приготування:

Яйця миємо в проточній воді, відварюємо, після чого білки відокремлюємо від жовтків і натираємо на тертці у дві різні ємності.

Огірки нарізаємо дрібними кубиками.

Твердий сир натираємо на середній тертці.

Цибулю шаткуємо і маринуємо протягом 10 хвилин у такому маринаді: 1 чайна ложка оцту, 1 щіпка солі, півсклянки кип'яченої холодної води.

Зливаємо воду з цибулі і збираємо салат шарами в такій послідовності:

1 - яєчний білок та сметана

2 - тунець та сметана

3 - огірки

4 - цибуля

5 - сир та сметана

6 - яєчний жовток

Такий салат з тунцем вийде значно легшим за класичну Мімозу з майонезом, але не здаватиметься прісним завдяки солонуватій рибі і виразній маринованій цибулі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні