Липень – сезон молодих огірків, і під час повномасштабної війни в Україні особливо важливо заготовити їх на зиму. Раніше ми розповідали, як зробити пікантні та хрусткі огірки з соусом чилі, а тепер ділимося рецептом огірків по-польськи від відомої кулінарної майстрині Лілії Цвіт. На смак вони пряні, кисло-солодкі, а секрет їхнього приготування - в особливому маринаді.
Інгредієнти на банку 1 л: молоді огірки, 1 морква, 1 цибулина, 1 суцвіття кропу, 2 лаврові листки, 5 горошин духмяного перцю, половина кореня петрушки, 1 столова ложка діжонської гірчиці. Для маринаду: 1 л води, 2 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру, 100 мл оцту.
Приготування:
Молоді огірки невеликого розміру помийте та замочіть у чистій холодній воді на 2 години, після чого зріжте хвостики.
У чисту банку покладіть суцвіття кропу, нарізану кружальцями моркву та цибулину, розрізану на кілька частин, очищений корінь петрушки, столову ложку гірчиці діжон, лавровий лист і запашний перець.
Зверху щільно покладіть огірки, після чого займіться маринадом. У каструлю налийте 1 л води, додайте цукор, сіль та оцет і поставте на вогонь. Після того, як маринад закипить, залийте огірки.
Накрийте кришкою банку огірків і простерилізуйте в каструлі протягом 10 хвилин, після чого закатайте кришку, переверніть банку догори дном і залиште остигати. Кутати такі огірки не потрібно: зайве тепло може зробити їх не такими хрусткими.
- Раніше ми розповідали, як закрити на зиму кабачки з кетчупом чилі без стерилізації.
- Також вивчіть, як правильно стерилізувати банки для консервації.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.