Лайм

Як закрити на зиму мариновані огірки по-польськи: рецепт від Лілії Цвіт

Закуска порадує пікантним кисло-солодким смаком

Липень – сезон молодих огірків, і під час повномасштабної війни в Україні особливо важливо заготовити їх на зиму. Раніше ми розповідали, як зробити пікантні та хрусткі огірки з соусом чилі, а тепер ділимося рецептом огірків по-польськи від відомої кулінарної майстрині Лілії Цвіт. На смак вони пряні, кисло-солодкі, а секрет їхнього приготування - в особливому маринаді.

Інгредієнти на банку 1 л: молоді огірки, 1 морква, 1 цибулина, 1 суцвіття кропу, 2 лаврові листки, 5 горошин духмяного перцю, половина кореня петрушки, 1 столова ложка діжонської гірчиці. Для маринаду: 1 л води, 2 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру, 100 мл оцту.

Фото: Getty Images

Приготування:

Молоді огірки невеликого розміру помийте та замочіть у чистій холодній воді на 2 години, після чого зріжте хвостики.

У чисту банку покладіть суцвіття кропу, нарізану кружальцями моркву та цибулину, розрізану на кілька частин, очищений корінь петрушки, столову ложку гірчиці діжон, лавровий лист і запашний перець.

Зверху щільно покладіть огірки, після чого займіться маринадом. У каструлю налийте 1 л води, додайте цукор, сіль та оцет і поставте на вогонь. Після того, як маринад закипить, залийте огірки.

Накрийте кришкою банку огірків і простерилізуйте в каструлі протягом 10 хвилин, після чого закатайте кришку, переверніть банку догори дном і залиште остигати. Кутати такі огірки не потрібно: зайве тепло може зробити їх не такими хрусткими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги