Лайм

Як приготувати натуральне желе зі свіжої вишні: простий рецепт із желатином

Ідеальний десерт для літа

Спекотного літа холодні десерти стають особливо популярними, будь-то ягідна панна-котта або желейний торт Бите скло. Також це час свіжих ягід, і потрібно намагатися отримати від них максимум користі і вітамінів. Пропонуємо вам спробувати перевірений рецепт натурального вишневого желе з ягодами, який варто додати у свій кулінарний блокнот. Ця страва дуже проста, і з нею впорається навіть школяр.

Фото: Getty Images

Інгредієнти на 2 порції желе: 200 г вишень без кісточок, півсклянки цукру, 20 г швидкорозчинного желатину, 300 мл води.

Приготування:

У невеликій каструльці доведіть до кипіння 300 мл води та киньте в неї вишні. Коли вода знову закипить, на середньому вогні варіть 10 хвилин. Додайте цукор і ще раз доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

100 мл вишневого компоту перелийте в чашку та розчиніть у ній желатин. Розмішайте та переконайтеся, що він повністю розчинився. Щоб не було згустків, вишневий компот із желатином можна процідити через ситечко.

Компот остудити протягом 15 хвилин, після чого влийте розчинений желатин. Готову суміш розлийте у форми і поставте в холодильник на 1-2 години до повного застигання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців