Лайм

Як приготувати ніжне полуничне суфле з желатином: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю та дітей

Сезон полуниці в самому розпалі, а це означає, що потрібно сповна насолодитися цією ягодою. Наприклад, можна приготувати полуничний лимонад або ж закрити на зиму незвичне варення з полуниці та банана. theLime вирішив поділитися з вами рецептом суфле, яке замінить звичні покупні солодощі влітку.

Інгредієнти: полуниця (250 г), цукор або цукрова пудра (100 г), сік лимона (1 ст. л), желатин (20 г).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування :

Ягоди полуниці промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Викладаємо їх у чашу блендера і перебиваємо у пюре.

Потім додаємо до них цукрову пудру або цукор, а також лимонний сік та желатин. Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб желатин встиг набрякнути.

Підготовлюємо водяну баню: для цього необхідно взяти дві ємності різного діаметру і помістити одну в іншу. У великий за розміром посуд наливаємо воду, у менший – підготовлені інгредієнти. Ставимо конструкцію на вогонь і підігріваємо на слабкому вогні, постійно помішуючи, але не доводимо до кипіння. Чекаємо на те, щоб желатин повністю розчинився, потім знімаємо масу з вогню. Даємо їй охолонути 1-2 хвилини.

Готуємо форму – її необхідно застелити харчовою плівкою.

Охолоджену полуничну масу починаємо збивати за допомогою міксера. Через 2-3 хвилини вона стане світлішою і збільшиться в обсязі у кілька разів. Збиваємо до стійких піків – близько 10-15 хвилин.

Перекладаємо у форму і розрівнюємо силіконовою лопаткою. Відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину, щоб суфле застигло. Потім дістаємо та нарізаємо на порційні шматочки. Такий десерт також можна обваляти у кокосовій стружці або полити розтопленим шоколадом.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні