Сезон полуниці в самому розпалі, а це означає, що потрібно сповна насолодитися цією ягодою. Наприклад, можна приготувати полуничний лимонад або ж закрити на зиму незвичне варення з полуниці та банана. theLime вирішив поділитися з вами рецептом суфле, яке замінить звичні покупні солодощі влітку.
Інгредієнти: полуниця (250 г), цукор або цукрова пудра (100 г), сік лимона (1 ст. л), желатин (20 г).
Приготування :
Ягоди полуниці промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Викладаємо їх у чашу блендера і перебиваємо у пюре.
Потім додаємо до них цукрову пудру або цукор, а також лимонний сік та желатин. Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб желатин встиг набрякнути.
Підготовлюємо водяну баню: для цього необхідно взяти дві ємності різного діаметру і помістити одну в іншу. У великий за розміром посуд наливаємо воду, у менший – підготовлені інгредієнти. Ставимо конструкцію на вогонь і підігріваємо на слабкому вогні, постійно помішуючи, але не доводимо до кипіння. Чекаємо на те, щоб желатин повністю розчинився, потім знімаємо масу з вогню. Даємо їй охолонути 1-2 хвилини.
Готуємо форму – її необхідно застелити харчовою плівкою.
Охолоджену полуничну масу починаємо збивати за допомогою міксера. Через 2-3 хвилини вона стане світлішою і збільшиться в обсязі у кілька разів. Збиваємо до стійких піків – близько 10-15 хвилин.
Перекладаємо у форму і розрівнюємо силіконовою лопаткою. Відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину, щоб суфле застигло. Потім дістаємо та нарізаємо на порційні шматочки. Такий десерт також можна обваляти у кокосовій стружці або полити розтопленим шоколадом.
- Раніше ми розповіли, як спекти бісквіт із полуничною начинкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати полуничне морозиво з трьох інгредієнтів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.