Омлет - улюблений сніданок багатьох українських сімей. Влітку його готують з додаванням зелені або свіжих овочів, таких як стручкова васоля, брокколі та помідори, також користуються популярністю солодкі омлети з сиром і ягодами. У сезон кабачків пропонуємо приготувати популярний сніданок із цим солодкуватим овочем. Така страва буде не тільки ситною, а й дуже корисною - вона додасть сил та енергії на цілий день.
Інгредієнти: кабачки або цукіні (2 шт.), яйця (5 шт.), часник (1 зубчик), пармезан (60 г), подрібнена петрушка (1 ст.л.), оливкова олія (2 ст.л.), сіль (1 ч. л.), чорний перець (1/2 ч. л.).
Приготування:
Яйця добре вимийте та розбийте у глибоку миску. Збийте вінчиком до однорідності. Додайте в яєчну суміш нарізану петрушку, розчавлений зубчик часнику, 1/2 ч.л. солі, перець та пармезан. Знову добре перемішайте, щоб усі інгредієнти з'єдналися між собою.
Кабачки промийте під проточною водою, просушіть паперовим рушником і наріжте кружальцями. Краще брати овочі молоді, щоб не було крупного насіння. Нарізані кабачки складіть в миску і посипте сіллю, що залишилася. Перемішайте та дайте постояти 5 хвилин.
Злийте сік, що виділився, і перекладете овочеві кружечки в миску з омлетом. Перемішайте.
На розігріту сковороду налийте оливкову олію та перекладіть яєчну суміш із кабачками. Розрівняйте лопаткою. Смажте на маленькому вогні під кришкою приблизно 8-10 хвилин.
Щоб перевернути на інший бік, скористайтеся плоскою тарілкою. Переверніть омлет з кабачками на блюдо, акуратно поверніть його на сковороду, попередньо налив трохи масла. Смажте під кришкою ще 5-7 хвилин. За бажанням готовий омлет посипте свіжою зеленню і подавайте до столу, можна прямо в сковороді – так смачніше.
- Раніше ми розповідали, як приготувати дієтичний білковий омлет на пару.
- Дізнайтеся, як оригінально приготувати кабачки. Топ-3 рецепти, які варто спробувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.